skandinavian_artister > tv-2

TV-2 Greatest Summer 2017
tv-2 spillede én koncert i 2016..
Og hvilken koncert. Bandet væltede Smukfest med et brag af en fest fyldt med
gæster og overraskelser. Koncerten blev live- streamet på DR og set af tusinder af
svært begejstrede publikummer.
Aktuelle koncerter
TV - 2
Ingen aktuelle koncerter
Luk
TV-2 Greatest Summer 2017
Lige præcis den energi tager tv-2 med rundt i det danske festival land sommeren 2017.
Med et sangkatalog som strækker sig over snart fire årtier kører bandet lastbilerne
ud af garagen og sætter gearet op til fest og ballade, alvor og omtanke.

Med fornyet spilleglæde og lyst til at vise hvordan flaget skal hejses glæder tv-2 sig til at
give gamle sange nyt liv og tilføje den feeling til nye sange som over 35 års samspil giver
ret til og mulighed for.

Bandet har en drøm og en ambition om endnu en gang at kunne overraske sig selv og publikum
ved at sætte fokus på det de tror de syns de kan: Skabe fælleskab, glæde og sammenhængskraft.
God fornøjelse!!!!


---------------------------------------------------------


TV-2
Det Gode Liv
Nyt album, fredag d. 27. februar

Det Gode Liv – Hvad er det? Det er først og fremmest d. 18. studiealbum fra TV-2s hånd, siden bandet blev dannet i 1981. Og så er det ifølge bandets frontfigur, Steffen Brandt, ”Det liv der er”. Heldigvis uddyber han med ordene: Det er osse de muligheder du ser eller må kæmpe for at realisere. Det gode liv er de valg man træffer og den pris man betaler.


Det Gode Liv indeholder 11 sange, alle med udfordringen af TV-2s signaturlyd som bærende element og traditionen tro med nye legekammerater om bord. En arbejdsform, som drevet af bandets nysgerrighed og vilje til evig udvikling og fremdrift, efterhånden er blevet et fast element i den kreative proces.

- Musikalsk har bandet altid ønsket at udfordre sig selv ved hele tiden at invitere nye gæster med i arbejdet på at redefinere lyden af et orkester, der har spillet sammen i over 25 år. Erkendelsen af at være dem vi er, har aldrig måtte stå i vejen for et ambitiøst krav om at være i sync med tiden, fortæller Steffen Brandt om de to nye producere, Andreas ”Maskinen” Sommer og Mads Bjørn og fortsætter: Et helt nyt samarbejde med de to producere har denne gang forsøgt at præcisere et udtryk, som prioriterer klarhed og tyngde med enkelhed og energi.

TV-2 mødte Andreas Sommer i forbindelse med en tur, hvor han og Marie Key spillede support – Med ham bag lap-toppen tørnede to ret så forskellige verdener sammen i en konstruktiv dialog. Mads Bjørn havde på et tidspunkt sendt et remix af en TV-2 sang og for sjov gav vi ham en eftermiddag sammen med en sangskriver og dennes akustiske guitar. To år og en masse diskussioner senere var han medproducer på “Det gode liv” i et helt nyt samarbejde med Andreas.

På albummets 11 numre er kærlighed et gennemgående emne. - Forstået i videste forstand. Kærligheden viser sig gang på gang ikke bare at overvinde, men osse overleve alt. Den er en katalysator for de store
uafklarede spørgsmål, som ikke har andre steder at gå hen. Kærlighedssangen i klassisk betydning indeholder mere end den nøgterne afdækning af parforholdets kampzoner. Længslen, savnet og ensomheden som en stærk og vedholdende del af livet glider ind og udvider det tilsyneladende indlysende enkle pop-omkvæd: Hvorfor har du forladt mig over i retning af forfatteren Per Højholts galgenhumoristiske spørgsmål: Hvorfor skal vi omsider dø??? Men inden da er der et liv, der skal leves og en tilværelse, som skal afsøges for chancer man KUNNE have overset. Og dybder man kunne forsvinde i. Vi hører allerede børn synge med på Frys, og med en uangribelig intuition fornemme hvad der venter derude…

Albummet Det Gode Liv udkommer fredag d. 27. februar og d. 1. marts giver TV-2 release-koncert på Walthers, i Skanderborg. Stedet for koncerten er valgt af bandets fans og de har haft mulighed for at stemme mellem fem forskellige byer. Her vil de heldige få lov at høre numre fra det nye album. Om de 11 numre, der er kommet med på albummet fortæller Steffen Brandt:

- Når jeg sidder her og ser hvilke sange, der er sluppet igennem nåleøjet kan jeg konstatere, at de alle forsøger at afdække vilkåret, det moderne menneskes heroiske forsøg på ikke bare at overleve, men undervejs med en beundringsværdig stædighed osse at definere det gode liv. I praksis. I drømmen. I forestillingen. I håbet.

På albummet er der flere gæster, blandt andre den danske hollywoodstjerne Connie Nielsen.
- Det har gennem tiderne været en fast tradition hos bandet, at invitere gæster i studiet og på landevejen. Ret tidligt i forløbet med det nye album sad vi og snakkede om hvem vi gerne villle prøve at samarbejde med. Jeg kom til, som børn og fulde folk jo af og til gør, at tænke højt og sagde: Connie Nielsen. Vi har altid beundret hendes approach, hendes stil og hendes integritet. At overleve så mange år i en verden værre end vores, kræver sin kvinde. Vi spurgte hende og hun svarede: ”Ja”. Og selvfølgelig mødte vi hos Connie Nielsen en indlevelse og et nærvær, som fuldstændig svarede til det billede vi havde af hende. Af øvrige gæster på albummet er Panamah og Jørgen Leth.
Det første nummer fra albummet var popsangen ”Frys”, som udkom i starten af januar og som TV-2 optrådte med på Danmarks Indsamlingen, på DR1, se deres optræden her (Ca. 04.18 inde i programmet).
Bandets seneste studiealbum, Showtime, udkom i februar, 2011, blev certificeret platin og gik nummer 1 på hitlisten, ligesom den første single, Fuck Den Kærlighed, gjorde.


Dec. 2014
Så er den gal igen! Verdens lykkeligste band er klar til slippe et spritnyt album i begyndelsen af marts 2015. Fire år er der gået, siden TV-2 sidst udsendte 'Showtime'. Nu venter 12 nye sange spændt på at møde deres publikum. Sammen med alle de kendte og elskede TV-2 klassikere, er der i den grad lagt op til en koncertturné rundt i landet, der i følge bandet ikke kommer til at gå for sig! FRYS er første single fra det kommende 18. studiealbum.

TV-2 har netop lagt sidste hånd på deres helt nye single, FRYS, som er singleforløberen til deres kommende 18. studiealbum siden de blev dannet i 1981!

- "Frys er både den kulde der rammer helt ind i hjertet og samtidig den kraft der stædigt ønsker at fastholde øjeblikket: Det øjeblik, hvor man er tilstede og alting giver mening. Lad bare det nu vare for evigt. Please!"

- "Det er det en popsang kan tillade sig, at være lidt stor i slaget", fortæller Steffen Brandt om tankerne bag nummeret FRYS og tilføjer om arbejdsprocessen:

- "Frys har rejst sig fra den akustiske guitars enkle grundidé til en klar og tydelig popsang, som vedkender sig præmissen: Den skal både gribe om hjertet og få lytteren ud af den noget pressede hverdag, vi sådan generelt har sparket os ned i. Mod og håb. Simpelthen."

FRYS er blevet til i samarbejde med producerne Mads Bjørn og Maskinen, (Andreas Sommer) og om dem fortæller Steffen Brandt:

- "Samarbejdet med de to producere Andreas Sommer og Mads Bjørn er helt nyt og sprudlende. Bandet har altid gerne ville finde sig selv i tidens lydbillede, men med Mads og Andreas er udfordringen taget op: Plejer er død, energien lever."

Nummeret Frys er første single fra det kommende studiealbum fra TV-2, der byder på 12 spritnye sange og et par overraskende duetter. Bandet er sammen med de to producere Mads Bjørn og Andreas Sommer gået efter en mere organisk lyd og større spændvidde i deres udtryk. Og så er der spændende besøg fra USA.

Bandets seneste studiealbum, Showtime, udkom i februar, 2011, blev certificeret platin og gik nummer 1 på hitlisten, ligesom den første single, Fuck Den Kærlighed, gjorde.

TV-2015 live:

27.03. Esbjerg, Musikhuset
28.03. Greve, Portalen
29.03. Kbh., Vega
30.03. Kbh., Vega
09.04. Horsens Ny Teater
10.04. Aarhus, SCC
11.04. Ringsted, Kongrescenter
16.04. Odense, Magasinet
17.04. Odense, Magasinet
18.04. Aalborg, Multisalen, Nordkraft
23.04. Herning Kongres Center
24.04. Silkeborg, Jysk Musik og Teaterhus
25.04. Vejle Musikteater

SOMMER 2014

Sommerfestivaler og TV-2 er en mangeårig og god tradition. Om det er Grøn Koncert eller nogle af de mange fastliggende open air-arrangementer er Steffen Brandt & Co. kendt for at levere varen – hver gang. Med nu 31 år bag bagen og et bagkatalog af hits, som kun Kim Larsen kan konkurrere med." - GAFFA


BAGOM TV-2:
Bandet blev dannet vinteren 1980/81 i Aarhus.

 Med afsæt i 80'ernes minimalistiske nyrock har TV-2 i de seneste 30 år udviklet sig til et af de mest folkekære danske bands uden at miste skarpheden. Stilen er præget af dansant, dobbeltbundet (selv)ironi med veludviklet diabolsk tæft for at se durk gennem tidens trends. Samtidskritik snarere end samfundskritik har udviklet sig til et publikumsskattet speciale for bandet, der typisk kalder sig ’Danmarks kedeligste orkester’.


Fire fjerdedele af TV-2 har aner i det århusianske symfonirockband Taurus, der med inspiration fra både John McLaughlin og Pink Floyd udsendte lp’en Whatever happened to the sixties i 1978. TV-2 dannedes ved årsskiftet 80/81, og efter lidt stoleleg fandt bandet sin faste form med sangeren og sangskriveren Steffen Brandt, guitaristen Hans Erik Lerchenfeld, trommeslageren Sven Gaul og bassisten Georg Olesen. Debutalbummet Fantastiske Toyota blev indspillet og mixet af Cy Nicklin januar-februar 1981 for 30.000 lånte kroner uden en pladekontrakt.

Der stod dog fem pladeselskaber og ventede, og den daværende chef for CBS’ danske afdeling, Stig Kreutzfeldt, løb af med underskrifterne. Jan Degner fik som Kreutzfeldts efterfølger opgaven at sælge det nye koncept i samarbejde med TV-2. Det blev en milepæl i dansk promotion arbejde, bl.a. ved sin udstrakte brug af noget så nymodens som telefax! Ikke så få journalister troede, at der faktisk var tale om lanceringen af det ’andet’ TV 2; det lod dog som bekendt vente nogle år på sig.

Ved Roskilde Festival samme år optrådte bandet med et visuelt bombardement, hvide kedeldragter, blåt neonlys, hvide persienner og tv-monitorer. De uundgåelige sammenligninger med de stilbeslægtede bysbørn fra Kliché fulgte straks. Således kaldte Politiken TV-2 for »en billig Kliché-kopi«. En gruppe, hvor Steffen Brandt en kort overgang havde spillet.

De følgende to år og to lp’er gennemarbejdede TV-2 udtrykket, det hurtige antrit, det melodiske, det poprockede, brugen af synthesizer og trommemaskiner, samt naturligvis teksterne. På Verden Er Vidunderlig, denne gang produceret af Nicklin, var Brandts lyrik stadig ret lakonisk og registrerende, og musikken fulgte mønstret fra debuten. Men med Beat i ’83 tog udviklingen fart. TV-2 fik tag i det store pladekøbende publikum via en modernisering af et operette-nummer! Steffen Brandt rappede sig igennem ’Admiralens Vise’ fra Pinafore, omdøbt til ’Popmusikerens vise’ – og succesen var hjemme. I slipstrømmen på singlen solgte Beat 50.000 eksemplarer, og den efterfølgende turné var udsolgt. På Beat indspillede gruppen også ’Bag duggede ruder’, af mange regnet for en af dansk rocks sandeste og smukkeste. Sangen blev i 2002 af lytterne på P3 kåret til Verdens Bedste Danske Sang og i 2011 i en afstemning på DR2 til alle tiders største landeplage.

Med de tre næste lp'er befæstede TV-2 den position, der først aftegnede sig i løbet af 83. Nutidens unge fordoblede pladesalget, og succesen så ud til ingen ende at ville ta’, som de selv sang. Pladen blev produceret af Michael Bruun, Tøsedrengene, der med sin melodiske sans gjorde TV-2 tilgængelig for et endnu større publikum, og med englænderen Greg Walsh som producer foldede konceptet sig for alvor ud på Rigtige Mænd ... med landeplager som titelnummeret samt Hele Verden Fra forstanden. Pladen solgte over 250.000 eksemplarer, og udløste en sand prisregn over gruppen.

TV-2 blev kåret til ’Årets navn’ og albummet til ’Årets lp’, der også vandt en pris for ’Årets omslag’. Brandt blev af musikmagasinet MM kåret som ’Årets sanger’ og sangskriver. To grammy'er blev det også til, ’Årets sanger’ og ’Årets lp’. Og TV-2 blev naturligvis topnavnet på Grøn Koncert 86. Siden har bandet optrådt otte gange i den sammenhæng.

Sangene på Rigtige mænd… fik i øvrigt debatbølgerne til at gå højt. Ikke alle havde samme sans for ironi som Brandt. Sangene blev taget til indtægt for lige, hvad der passede den enkelte m/k. Vendinger fra TV-2-sange begyndte samtidig at optræde i dagligsproget og avisoverskrifter.

Steffen Brandt var begyndt at sætte dagsordenen for dansksprogede tekstforfattere, og havde udviklet sit tekstunivers med direkte afsmitning fra og på de unges hverdagssprog. Ironisk, sarkastisk, kærligt-kritisk, men også undrende, nogle gange nærmest resigneret, forholdt han sig til de forskellige køn, tiderne, generationerne, og deres skiften. De voksne lignede i hans sange sure rønnebær, og de unges liv blev sat i perspektiv i forholdet til deres 68’er-forældre. 1987-albummet En Dejlig Torsdag bekræftede på det naturligste gruppens status.
Som en konsekvens af den position bandet havde opnået på koncertscenen, fulgte de En Dejlig Torsdag op med et dobbelt live-album, Fri som fuglen, der tilfredsstillede ikke mindst alle deres live-fans. I ’88 udsendtes Nærmest Lykkelig, produceret af bl.a. Michael Bruun og Søren Wolff, og af pressen udråbt til gruppens hidtil bedste album. Pladen havde sine steder karakter af et Steffen Brandt-soloalbum med personlige nøgleromanlignende tekster. Titelmelodien og den Shadows-klingende ’Alt Hvad Hun Ville Var At Danse’ blev store hits. Den efterfølgende turné blev kaldt ’Guffelhorn på græs’ og præsenterede en sceneudsmykning, der bl.a. rummede en hel familie, far, mor og børn, af såkaldte guffelhorn, i daglig tale grønthøstere. Et af dansk rockmusiks uovertrufne turné-symboler.
Da Degner sammen med Anne Linnet etablerede eget selskab, PladeCompagniet, fulgte TV-2 med. Sangene på Vi Bli'r Alligevel Aldrig Voksne var produceret af Anders Glenmark, Greg Walsh, den klassiske dirigent og komponist Bo Holten, Thomas Helmig samt Lars Overgaard, Søren Wolff og Michael Bruun. Pladens titel gav naturligvis også Brandt plads til både at lege og satirisere seriøst over den omliggende verdens utrolige evne til ikke at tage ved lære. Det var gruppens femte platin-plade i træk, og Sankthansaften gav TV-2 tv-transmitteret koncert på Hammershus Slot på Bornholm i ’90.
Gruppen fejrede 10-års-jubilæum i ’91 med Slaraffenland, hvor de igen ville til at lege med musikken. Pladen introducerede gruppens turné-hornsektion, The Århus Horns, med Niels Hoppe, saxofoner, Knud Erik Nørgaard, trompet, og Anders Christensen, trombone som var med indtil 2010. Gruppen har selv kaldt den selvproducerede Slaraffenland for en »renselsesproces«, »en nødvendig plade«, men det brød publikum sig ikke specielt om.
TV-2 tog en dyb indånding, afbrudt i november 92 af en greatest hits-samling, De unge år, der var tilløb til et nyt kapitel i karrieren. Et kapitel, der blev skrevet med store bogstaver, da gruppen i februar ’94 rundede dobbelt platin med Verdens Lykkeligste Mand. Det er samfundets skyld, sang Steffen Brandt, og hvad enten man var enig eller ej, overgav man sig – igen – til et band, der var kommet tilbage for alvor.
Pressens dom lød på en nyspidset Brandt-pen og et veloplagt band, der havde forkælet sig selv med en række spilleglæde-fremkaldende melodier. Vejen var banet for endnu et landsdækkende triumftog, og forberedelserne til det 14. album, Kys bruden, som samtidig var deres debut hos EMI-Medley, produceret af Greg Walsh, Michael Bruun og ikke mindst Halfdan E. Titelsangen, ’Sån't Er Livet’ samt ’Kom Lad Os Brokke Os’ blev store hits. Ja, sidstnævnte endte med i 1997 at blive brugt som tekstoplæg til dansk stil ved Folkeskolens udvidede afgangsprøve. Efter udgivelsen af Kys Bruden i februar ’96 turnerede TV-2 indtil august samme år.
1997 gik dels med Grøn Koncert-turné, dels med skrivning og indspilning af nye numre, der manifesterede sig på Yndlingsbabe i 1998. Pladen rummede bl.a. den nye landeplage ’Der Går Min Klasselærer’. I ALT for Damerne, ugebladet for alle rigtige mænd, anmeldtes pladen sådan: »TV-2 står for Tight og Varieret, Temmelig Velspillet, Tindrende Veloplagt musik spækket med Tekstlig Virillitet«. Berlingske Tidende uddybede:
»TV-2 sætter selvtilfreds og hyggehigende danskhed under debat på Yndlingsbabe uden at miste grebet om gemytlige ørehængere eller svigte åbenhjertige sange om kærlighedens kabale«.
1999 bød ikke på nyskrevne TV-2-sange. Istedet kiggede bandet sig tilbage. Dels i form af det dobbelte live-album Verdens Lykkeligste Band – live 99, og dels med Manden der ønskede sig en havudsigt, hvor gruppen i samarbejde med koreografen Peter Schaufuss, RadioUnderholdningsorkestret og Århus Festuge lod et tværsnit af de mest typiske TV-2-træffere udfolde sig sammen med et korps af moderne dansere. Forestillingen opførtes også i København.
2001-udgivelsen Amerika skruede en smule ned for hitlisteappealen. Til gengæld fandt anmelderne nye dybder i sangene, der inkluderede den reflekterende ’Granvoksen Mand’. Og det uundgåelige hit i ’Hallo Hallo’. Anmelderne brugte ord som helstøbt, gennemarbejdet og genudsendelser. Det lod publikum sig nu ikke mærke med på forårsturneen samme år.
Året efter udsendtes På Kanten Af Småt Brændbart med radioørehængeren ’Big Time og honning’ og på ’Herlev, det er skønt’ (med Tina Dickow) kom Brandt & co. blidt, men bestemt ind under huden på forstads-Danmark. Pladen fik dog ikke fat i det helt store publikum på et marked, hvor konkurrencen var blevet skærpet og stadig flere downloadede musik så gratis som de nu kunne skaffe sig den.
Al snak om gruppens mulige midtvejskrise forstummede dog, da TV-2 i november 2005 udgav De første kærester på månen. Titelnummeret var blevet præsenteret et par måneder forinden ved en koncert på Rosenborg Slotsplads i overværelse af Danmarks kendteste TV-2-fan, kronprins Frederik og hans kone, kronprinsesse Mary. Pladen endte, trods det sene udgivelsestidspunkt, med at blive årets mest solgte i Danmark, og har rundet de 150.000 eksemplarer.
TV-2 kunne have åbnet en kæde af blomsterbutikker med alle de anmelderroser, de nye sange høstede. Som for at understrege gruppens status måtte musikerne igen og igen på scenen til Danish Music Awards, hvor bandet dels spillede sammen med Outlandish og dels høstede pladebranchens ærespris. Juryen gav følgende begrundelse: »Til at begynde med lignede de et mediestunt, en gimmick, en god vittighed. Men de seneste 20 år har TV-2 markeret sig som et orkester, der tager strøm på Danmark og danskerne, men gør det underfundigt, mildt, og alligevel ædende sarkastisk«. Den opfølgende forårsturne blev en stopudsolgt begivenhed, hvor gruppen gravede tidlige 80'er-sange frem og præsenterede de nye sange. Bl.a. på Grønland, hvor TV-2 regelmæssigt har turneret siden 1988.

I 2007 varmede TV-2 i en regnfuld sommer med hitsinglen ’s.o.m.m.e.r’ op til efterårets udgivelse af det Thomas Troelsen og Halfdan E.-producerede album For dig ku jeg gøre alting. Bandet præsenterede de nye sange ved en koncert på Rådhuspladsen i København, og titelnummeret og ’Randers Station’ blev en del af tidens musikalske fællesgods. 80.000 solgte eksemplarer understregede det. Og året efter blev det yderligere bekræftet, da KODA havde Steffen Brandt øverst på listen over mest radio- og tv-afspillede danske komponister i 2007.

De følgende år blev tilbragt i øvelokalerne og på landevejene (med koncerter i både Nuuk, London og Paris – hvor sangen ’Gare du nord’ naturligvis var på repertoiret). Bandet, der nu kaldte sig ’verdens lykkeligste’, tankede med andre ord godt og grundigt op til 2011-albummet Showtime, som blev lanceret ved en gallakoncert i Operaen i København. Pladen udløste hits som titelsangen, balladen ’Den dag min elskede kommer hjem’ og ’Fuck den kærlighed’.
Samme år markerede TV-2 11. november sit 30 års jubilæum ved en koncert i Shepherd’s Bush Empire i London. Her kunne et »bundmusikalsk« publikum se gruppen genopføre klassikere fra bagkataloget, bistået af gæster som Tina Dickow, Kira Skov, Camille Jones mezzosopranen Andrea Pellegrini og rapperen Yepha.
Ved den lejlighed betroede Steffen Brandt publikum, at bandet krisebevidst havde nedjusteret sit motto. Før hed det »kærligheden overvinder alt.« Nu hedder det »troen på kærligheden overvinder alt«.
London-koncerten blev sendt som nytårskoncert på TV2. Hvor ellers?


DIVERSE:
Ved siden af TV-2 har Hans Erik Lerchenfeld arbejdet med bl.a. Laid Back, og Georg Olesen med Lis Sørensen, Johnny Madsen og Allan Olsen, i hvis turnéorkester han i perioder har været fast mand. Gaul er musikpolitisk aktiv og har i en årrække bl.a. siddet i Statens Musikråd. Også Steffen Brandt har siddet i diverse fagudvalg og desuden skrevet tekster til tv-satire, han sang partiet som Blinde Pew på Sebastians Skatteøen, fra 85, skrev musicalen Nemo, opført 89 på Bellevue Teatret, og 96-97 optrådte han som del af De Tre Tenorer, med Poul Krebs og Michael Falch.

I 2006 var Brandt konsulent, da Aarhus Teater opførte teaterkoncerten Hele verden fra forstanden, opbygget omkring TV-2’ sange. Rune David Grue havde instrueret og blandt de medvirkende var Sebastians datter, Sara Grabow.
TV-2 har som nævnt udviklet et specielt forhold til Grønland. De var deroppe første gang i ’88 i forbindelse med et støttearrangement for Kræftens Bekæmpelse. Her optrådte de bl.a. med Sumé ved en tv-koncert i Nuukhallen. Under samme besøg optog de videoen til ’En sommerdag for alt for længe siden’ langt inde på den grønlandske indlandsis, afbrudt af en snestorm!
Året efter tog de på deres første turné i ’Menneskenes land’. Til den lejlighed skrev og indspillede de to nye sange, ’Tikkiluaritsi’ og ’Takuss’, begge senere udgivet af det grønlandske selskab ULO. ’Tikkiluaritsi’ findes også på Vi blir alligevel aldrig voksne. På Verdens lykkeligste mand findes nummeret ’Hundene over Jacobshavn’, mens ’Sæler, hvaler og solskin’ endnu ikke er udsendt.

I 82 udgav TV-2 under dæknavnet The Beautifuls albummet Om Sommeren Er Alting Anderledes (Have a Cigar Records). For som gruppen selv har forklaret: »Det gjorde vi som et forsøg på at tage brodden af en, syntes vi, noget overdreven forargelse i den politisk korrekte del af poppressen. En forargelse som gik på, at vi havde skiftet navn fra Taurus til TV-2 og ændret udseende og spillestil. Vi tænkte, at vi ville trække det længste strå, hvis vi året efter skiftede navn, udseende og spillestil ... igen! Det gjorde vi så.«
I 90 udsendte gruppen singlen ’The Whole World's Gonna Speak German Again’, inspireret af begivenhederne omkring Murens fald. »Vi modtog foruroligende rapporter om tyskere, der i begejstringens rus så sig selv og det samlede Tyskland tilbage i rollen som stormagten over alle. Det kaldte på en kommentar« sagde de. Singlen blev udsendt i Danmark og Tyskland.
Blandt mange TV-2-oplevelser på både DR og TV2 kan nævnes Nærmest lykkelig – live, en koncert- og roadmovie fra turneen. Samt De kom lige forbi (1990) – en reportage fra Grønland: »en slags rejsebrev fra et turnerende rockorkester, med socialt, politisk og kulturelt perspektiv«. Og 10 år der rystede verden, en fingeret documentary om et poporkesters historie, med særligt henblik på at udlevere rock ’n’ roll i almindelighed, og almindelig dårskab i særdeleshed, som det hed.

I 1994 modtog TV-2 kollegernes skulderklap i form af Dansk Musiker Forbunds hæderspris. En ganske speciel pris tilfaldt i ’96 Brandt, da han modtog Dan Turéll-prisen.
I 2003 modtog han Modersmål-Selskabets sprogpris.
Steffen Brandt har sideløbende med arbejdet i TV-2 duo-samarbejdet med Tina Dickow, som han første gang hørte, da hun fortolkede ’Det eneste hun ville var at danse’ ved markeringen af 25-året for Musikloven. Siden er det blevet til gensidige gæsteoptrædener og regulære turneer.
I 2009 udsendte Brandt dobbeltalbummet Baby Blue, hvor han havde gendigtet Bob Dylan. Anledningen var Brandts teaterkoncert af samme navn på Betty Nansen Teatret i København omkring årsskiftet 2009/10.

Meget passende for TV-2's betydning for opdateringen af danskheden spillede bandet til indvielsen af Nationalmuseets permanente udstilling Danmarkshistorier. Det skete i forlængelse af Dronning Margrethes åbningstale. TV-2 spillede bl.a. ’Det er samfundets skyld’, mens regentparret så på.
I 2006 blev albummet Nærmest lykkelig i øvrigt indlemmet i Kulturministeriets officielle kanon over dansk kunst, der bliver stående og som gør en forskel, og som ægger »til debat, til modsigelse og til glæde for forhåbentlig mange,« som det udtrykkes. Helt i TV-2’s uefterlignelige ånd, med andre ord.

Torben Bille har i januar 2012 skrevet ovenstående gennemgribende opdatering af TV-2-opslaget i Politikens Dansk Rockleksikon 1956-2002. Det bringes her på websitet med hans venlige tilladelse. Eftertryk forbudt.
Aarhus: Nørre Allé 70A 1 - 8000 Aarhus C - tel. 86127722