skandinavian_artister > Steffen Brandt

Steffen Brandt solo
Steffen Brandt er mest kendt som frontfigur i bandet TV-2, der blev dannet for 31 år siden. Han har skrevet både tekst og musik til alle gruppens sange, og netop hans sans for at skrive sange med kant og charme har været stærkt medvirkende til bandets popularitet.

Aktuelle koncerter
STEFFEN BRANDT SOLO
Ingen aktuelle koncerter
Luk
Steffen Brandt solo
’Danmarks kedeligste orkester’ kalder gruppen sig selv. I Steffen Brandt har gruppen en af Danmarks mest underspillende og effektive performere.

Med afsæt i 80’ernes minimalistiske ny-rock udviklede TV-2 sig til et af de mest folkekære danske bands, og det er de fortsat med at være - uden at miste skarpheden. Stilen er præget af dobbeltbundethed, ironi og selvironi med veludviklet tæft for at se lige gennem tidens trends.

Steffen Brandt har som dansk tekstforfatter præget det danske sprog med sine hverdagssproglige, ironiske, sarkastiske, kærligt-kritiske, men også undrende, nogle gange nærmest opgivende tekster.

Hans uomtvistelige sproglige talent har beriget danskerne og det danske sprog, og i 2003 modtog han velfortjent Modersmål-Selskabets sprogpris for sin indsats for det danske sprog.
Steffen Brandt har også skrevet sange til en lang række danske kunstnere, heriblandt Flemming ”Bamse” Jørgensen, Peter Belli, Dodo & The Dodos, Michael Falch, News, Ray Dee Ohh, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen.

Steffen Brandt har fra 2001 arrangeret en række koncerter uden for sæsonen på Bornholm. Han har valgt kunstnere fra vidt forskellige genrer og har trukket publikum til fra hele Danmark.
I 2009 udgav han et soloalbum med Bob Dylan-sange gendigtet på dansk med titlen ”Baby Blue”.
Aarhus: Nørre Allé 70A 1 - 8000 Aarhus C - tel. 86127722