MICHAEL FALCH & DÉT BAND Live 2017
MICHAEL FALCH & DÉT BAND, som en anmelder har døbt ”rocklandsholdet”, er klar til en rocktur rundt i landet, når de i marts 2017 besøger en stribe af landets bedste kulturhuse. Det sker i forlængelse af udgivelsen af det nye album “PLUDSELIG ALTING SAMTIDIG” den 11. november. Efter det DMA-vindende soloalbum "Sommeren kom ny tilbage" fra 2013, det storsælgende greatest-album "Hånden på hjertet" fra 2014 og sidste års succesrige KrebsFalch-projekt er den inspirerede Michael Falch allerede nu klar med nye sange i eget navn. Turnéen i marts bliver rockkoncerter for stående publikum.
Aktuelle koncerter
MICHAEL FALCH
Ingen aktuelle koncerter
Luk
MICHAEL FALCH & DÉT BAND Live 2017
Den garvede rocksanger har over det seneste årti oplevet en enestående kreativ opblomstring. Om nogen har han efterlevet advarslen i Neil Youngs slogan om, at rusten aldrig sover, og på ”Pludselig Alting Samtidig” skifter Michael Falch atter toneart. Som han lyder på dette nye album, har man ikke hørt ham før. Det er moderne rocklyd med højt til loftet.
Michael Falch, der engang var frontmand i MALURT, Bodil-belønnet skuespiller fra Dan Turéll-filmene og retsmediciner i ”Rejseholdet” har for nylig rundet de 60 år. Men ingen, der har oplevet ham på det seneste, er i tvivl om, at han netop i disse år når nye højder i sin live-optræden. Den seneste årrække har været én lang kreativ optur for Michael Falch. Når han sammen med DÉT BAND tager på turné i marts 2017, agter han at leve op til den nye albumtitel, ”Pludselig Alting Samtidig”, ved at byde på sange fra alle perioderne af hans karriere i dansk rock. De helt nye sange vil blive præsenteret i et gnistrende rockshow sideløbende med flere af de klassiske Falch-sange som fx hans signatursang over dem alle, ”Mød mig i Mørket”.
PLUDSELIG ALTING SAMTIDIG-turnéen åbner i Store Vega i København den 2. marts, og med sig har Michael Falch sin sparringspartner gennem de sidste 10 år, guitaristen Lars Skjærbæk, med-producer Christoffer Møller på tangenter, den karismatiske scenemand og bassist Troels Skjærbæk samt den internationalt anerkendte trommeslager Peter Dombernowsky.
Om MICHAEL FALCH & DÉT BAND live skrev BT i en 6-stjernet anmeldelse: “Falch har aldrig været bedre. Hans karriere er løbet over nu fem årtier. Det er lige ud beundringsværdigt, at han efter så mange år kan blive ved med at forny og udfordre sig selv og sit publikum og give en koncert, hvor gamle stenaldersange går hånd i hånd med nye, forrygende smukke og håbefulde numre.”

Yderligere info: www.falch.dk / www.facebook.com/Falchmichael

Torsdag d. 2. marts KØBENHAVN, VEGA
Fredag d. 3. marts FREDERIKSVÆRK, GJETHUSET
Lørdag d. 4. marts KOLDING, GODSET
Onsdag d. 8. marts ODENSE, MAGASINET
Fredag d. 10. marts ROSKILDE, GIMLE
Lørdag d. 11. marts HOLBÆK, ELVÆRKET
Torsdag d. 16. marts VORDINGBORG, STARS
Fredag d. 17. marts KØGE, BYGNINGEN
Lørdag d. 18. marts HADERSLEV, HARMONIEN
Torsdag d. 23. marts RANDERS, VÆRKET
Fredag d. 24. marts HORSENS NY TEATER
Lørdag d. 25. marts ESBJERG, TOBAKKEN
Torsdag d. 30. marts AALBORG, SKRÅEN
Fredag d. 31. marts HERNING, FERMATEN
Lørdag d. 1. april AARHUS, MUSIKHUSETMichael Falch & hans band havde en forrygende festivalsommer i 2014. I efteråret lod Michael Falch sig opsluge af den ambitiøse ”Rolling Stones Teaterkoncert” turne. I oktober 2014 udsendte Universal det tv-annoncerede Michael Falch greatest-album, 'Hånden på Hjertet – de største sange'. Albummet gik ved udgivelsen direkte ind på salgshitlistens 2. plads og holder sig stadig i den øverste halvdel af top 20.


Nu skuer Falchen fremad mod turné i foråret og sommeren 2015. Det bliver atter Falch med det band, som en anmelder har døbt ”Rocklandsholdet” – i foråret til rockkoncerter med et stående publikum i en stribe af landets gode kulturhuse og i sommeren 2015 på nogle udvalgte festivals og open airs.

Den garvede sanger, der engang var frontmand i Malurt og Bodil-belønnet skuespiller fra Dan Turéll-filmene, er gået hen og blevet 58 år. Men ingen, der har oplevet ham de senere år - enten solo eller med det band, han ”er så heldig at kunne kalde sit”, som han selv siger – er i tvivl om, at han netop nu når nye højder i sin live-optræden. Den seneste årrække har været én lang kreativ optur for Michael Falch, og udgivelsen af albummet "Sommeren kom ny tilbage”, der gav ham en førsteplads på hitlisten i 2013 og for nylig en DMA statuette ved årets Danish Music Awards viste endnu en gang, at han er en mand, der ikke bare gentager sig selv. Han ved om nogen, at rusten aldrig sover. Makkerparret Michael Falch/Lars Skjærbæk har dyrket en rocksound, der er lysere i beat og tone, og Falch har i sin lyrik fået ny luft under vingerne.

Når MICHAEL FALCH & hans BAND i perioden januar-april og i sommeren 2015 tager på turné, bliver det med fokus på den lange række af klassiske Falch-sange, der står som en del af lydsporet til danskernes liv gennem mere end tre årtier, og sange som ”Mød mig i Mørket”, ”Superlove”, ”Den Eneste i Verden”, ”De Vildeste Fugle” og ”I et Land uden Høje Bjerge” vil som en naturlig følge af det nye opsamlings-album med garanti være på sætlisten. Fortid og nutid i Falchens værk bliver bundet sammen i en gnistrende live-optræden.

Med sig på scenen har Michael Falch tre af medlemmerne fra hans gamle backingband, Boat Man Love, nemlig hans musikalske rejsekammerat Lars Skjærbæk på guitar, Troels Skjærbæk på bas og Christoffer Møller på tangenter samt trommeslageren Peter Dombernowsky, der har vist sig som et imponerende stærkt nyt bekendtskab i Falch-regi.

Om Michael Falch & hans band live 2014 skrev BT i en 6-stjernet anmeldelse: - “Falch har aldrig været bedre. Hans karriere er løbet over nu fem årtier. Det er lige ud beundringsværdigt, at han efter så mange år kan blive ved med at forny og udfordre sig selv og sit publikum og give en koncert, hvor gamle stenaldersange går hånd i hånd med nye, forrygende smukke og håbefulde numre.”


Det nyeste album fra Michael Falch, ”Sommeren Kom Ny Tilbage”, som blev udsendt den 21. oktober 2014, har fået en strålende modtagelse af den danske musikpresse og kastede bl.a. to fantastiske 6-stjernede anmeldelser af sig. Det er det 12. album, Michael Falch udsender i eget navn, og det bliver overalt hyldet som hans lyseste og mest udadvendte i årtier.

Det er ikke kun medierne, der er vilde med Falchen. Publikum har også været stærkt begejstret, og for første gang i 27 år har Michael Falch igen ligget nr. 1 på den officielle danske albumsalgsliste.
- ”Et af danmarkshistoriens bedst lydende albums. Fantastisk lyd og lyriske guldkorn. Falchs album er efterårets bedste” Henning Høeg, BT, 6 stjerner.

- ”Fremragende Falch… ”Sommeren kom ny tilbage” har det hele. Og mere til. Ualmindelig godt gået, Falch.” Ove Nørhave, Nordjyske, 6 stjerner

Med denne førsteplads på hitlisten og den forrygende anmeldersucces som opløftende vind i ryggen drager Michael Falch nu, efter et par fantastiske år med sine berømmede akustiske solo-koncerter, endelig igen ud med et elektrisk rockband omkring sig.


Yderligere info: www.falch.dk

---------------------------------------------------------


MICHAEL FALCH SOLO PÅ SCENEN
I den første halvdel af 2013 har Michael Falch for første gang i årevis undt sig selv en pause fra sin nærmest ”never ending tour”. Men fra maj måned melder han sig atter klar til kamp, når han drager ud i sommerlandet for at fortsætte sin musikalske rejse året ud – ’solo på scenen’.

I efteråret 2012 udsendte Gyldendal Michael Falchs dagbogs-trilogi som et digert værk med titlen ”Dagen & Vejen & Fuglene”, og samtidig udkom de to solo-live-album ”Venner & Bekendte” og ”Nær & Fjern”. Udgivelserne fortæller om en artist, der hører til de mest produktive i det danske kulturliv, og en sanger, der samtidig er blandt de flittigst turnerende herhjemme. Siden sit comeback tilbage i 2006 har Michael Falch oplevet en enestående kreativ opblomstring og præsteret en modnet performance, der har indbragt ham adskillige 6-stjernede anmeldelser og resulteret i stort set udsolgte huse overalt.

Den nu 56-årige Michael Falch har udviklet sig til et fænomen, der går sine egne veje. Han er om nogen bevidst om, at rusten aldrig sover, og han varierer konstant sit udtryk. Hans gnistrende samarbejde med bandet Boat Man Love er velkendt, ligesom turnéer med vennen og kollegaen Poul Krebs har vist nye sider af ham. Der er også de lejlighedsvise optrædener med døtrene Mathilde og Anna Falch, som begge er gået i deres fars fodspor i musiklivet. Men først og fremmest er der de solokoncerter, som Falch begyndte at give for 15 år siden.

Alle synes at være enige om, at der er en ganske særlig bevægende ånd og et intenst nærvær over Falchens solokoncerter, hvor humoristiske anekdoter og barske livshistorier veksler med sange fra tilværelsens psykologiske spændingsfelter. De nye numre har givet rockveteranen sin anden ungdom, og så er der altså lige en stribe klassiske sange, der står som en del af lydsporet til danskernes liv gennem mere end tre årtier - sange som Mød mig i Mørket, Superlove, Den Eneste i Verden, De Vildeste Fugle og I et Land uden Høje Bjerge.

I Fyens Stiftstidende skrev Simon Staun i sin 6-stjernede anmeldelse af Michael Falch solo på Langelands Festival: ”Så godt har han da aldrig sunget i radioen, tænker jeg og noterer, at den akustiske guitar går lige i mellemgulvet. Fascinerende, at én mand og én guitar på den måde kan fylde et enormt telt med vellyd. Jeg føler, at jeg bevæger mig ind under huden på troubadouren. Og da han synger "Der er ikke noget at være bange for" i sangen "Den Eneste I Verden", sker det, der ikke må ske. Jeg græder. Jeg står simpelthen med min blok i hånden og græder sagte tårer. Sådan skal musik mærkes. Helt derinde, hvor det både gør forbandet ondt og banker befriende af glæde. Når en mand kan skrive linjer som:
- "Ka' jeg drømme, at du lægger dig/som solskin mod min hud", så er der vist ikke brug for flere ord.”

www.falch.dk

www.skandinavian.dk
Om nogen ved Michael Falch, at rusten aldrig sover. Den 55-årige sanger har udviklet sig til et fænomen, der går sine helt egne veje. Det er ved at være 14 år siden, han begyndte at give koncerter solo. Alene på scenen kunne han dyrke andre aspekter af sine sange, og publikum fornemmede en ganske særlig åbenhed ved disse solo-koncerter. Efter nogle svære år var der igen fulde huse, når Michael Falch stod på plakaten i teatre, kulturhuse og på spilllesteder.

Gyldendal udgav d. 7. november hans bog ”Trækruter”, der er en gennemkomponeret samling af dagbogsblade med øjebliksbilleder, erindringsglimt og eksistentielle refleksioner, og en opfølger til hans to tidligere bogudgivelser ”Helligdage” og ”Hjemveje”.

Der er en ganske særlig bevægende ånd over Michael Falchs solokoncerter, hvor humoristiske livshistorier veksler med intense sange fra tilværelsens spændingsfelter. Der er nye sange som ”Binder mig aldrig igen”, ”Nu rider vi Stormen af” og ”Blivende Sted”, der alle er blevet radiofavoritter på P4. Og så er der altså også lige en stribe klassiske rocksange, der står som en del af lydsporet til danskernes liv gennem tre årtier: Mød mig i Mørket, Superlove, Den Eneste i Verden, I et Land uden Høje Bjerge og De vildeste Fugle.

En Michael Falch i topform viser aften efter aften, at han kan give hvert eneste publikum anledning til at reflektere over tilværelsen samtidig med, at han også mutters alene kan få enhver sal til at gynge og synge.

I Fyens Stiftstidende skrev Simon Staun i sin 6-stjernede anmeldelse af Michael Falch (solo):

”Så godt har han da aldrig sunget i radioen, tænker jeg og noterer, at den akustiske guitar går lige i mellemgulvet. Fascinerende, at én mand og én guitar på den måde kan fylde et enormt telt med vellyd.
Jeg føler, at jeg bevæger mig ind under huden på troubadouren. Og da han synger "Der er ikke noget at være bange for" i sangen "Den Eneste I Verden", sker det, der ikke må ske. Jeg græder. Jeg står simpelthen med min blok i hånden og græder sagte tårer. Sådan skal musik mærkes. Helt derinde, hvor det både gør forbandet ondt og banker befriende af glæde.
Når en mand kan skrive linier som:
"Ka' jeg drømme, at du lægger dig/
som solskin mod min hud",
så er der vist ikke brug for flere ord.”


www.skandinavian.dk www.falch.dk


Efter sidste års to sprudlende udgivelser, ”Fodspor i Havet”
og "Hele Vejen 1980-2010", og efter turnéer både solo og
sammen med Poul Krebs samler Michael Falch nu atter sit
heftigt rockende band, Boat Man Love, og drager ud i
festivalsommeren.

Michael Falch & Boat Man Love er vel det nærmeste, man herhjemme kommer Neil Young & Crazy Horse. Det er den gnistrende, tunge rock med de stærke melodier og de tekster, der går direkte ind under huden. Det er de dybe stød fra Falchens seneste fire albums, der overalt kaldes hans bedste nogensinde. Nyklassikere som "Over Vesterbros Torv", "Binder mig aldrig igen" og den Sune Wagner-producerede "Nu rider vi Stormen af" er blevet radiohits, og så er der lige rækken af gyldne Falch-sange fra ”Mød mig i Mørket” og ”Superlove” til ”I et Land uden høje Bjerge”, "De Vildeste Fugle" og ”Den Eneste i Verden”, der kan få enhver festivalplads til at gynge og synge.

Det var, som om Michael Falch fik sin anden luft og en ekstra chance for nogle år siden, og han har forstået at gribe øjeblikket og har vundet ny respekt overalt på den danske musikscene.
Hans publikum har trofast fulgt hans udfordrende veje, og et nyt er kommet til i de senere år.
Han står nu lige så markant som i de 80erne, der i sin tid skabte ham - og han står netop ikke bare som et levn fra gamle dage, men som en mand, der har været der selv; som en troværdig artist, der overlever som kunstner ved at risikere sig selv og hele tiden søge variationen i sit udtryk.

Det var ikke uden grund, at verdens mest anerkendte
guitarproducent, Martin Guitars, sidste år ærede Falchen ved
at bygge en særlig Michael Falch Signature Model. Alle siger det: Michael Falch har aldrig været bedre end nu!


September 2010
Nyt album - Release 15. September

PERSONLIG HILSEN FRA MICHAEL FALCH:

Før jeg får set mig om, kan jeg konstatere, at der siden min debut på den danske rockscene er gået 30 år. Sådan en mærkedag kunne jeg ikke bare lade glide forbi. Derfor denne sær-udgivelse, “Hele Vejen”, der på sin egen måde markerer 30-året for Malurt-albummet “Kold Krig”. Jeg forsøger her at gøre en dobbelt bevægelse. Jeg kigger tilbage, men jeg ønsker at holde fokus på den kendsgerning, at tiden er en anden nu. Jeg vil se historien derfra, hvor jeg står nu og ikke nostalgisk med en samling “Greatest hits”.

De mest kendte af mine sange blev i øvrigt også inkluderet på live-cd/dvd´en “I Kampens Hede” i 2008 i nutidige versioner med Boat Man Love omkring mig. Derfor er jeg her gået på opdagelse i underskoven og kaster lys på en række både ældgamle, ældre og nyere sange, der uden at have været hits - bortset fra måske et par stykker af dem - alligevel har holdt sig i live på scenerne.

Albummet falder i fire kategorier. Der er 1) nogle helt nye sange. Så er der 2) nogle særlige indspilninger af både gamle og nyere sange med Boat Man Love og DR UnderholdningsOrkestret sammen samt en enkelt udelukkende med DR´s store, symfoniske ensemble. Der er dernæst 3) nogle live-versioner af sange i nye arrangementer med Boat Man Love, og så er der 4) et par sange, vi har genindspillet i helt andre udgaver end originalerne. Ikke mindst den sang, der er selve anledningen til dette album, “Kold Krig”, det første nummer på det første album med Malurt udgivet den 15. september 1980.

Det har kun kunnet lade sig gøre at realisere idéen med denne sær-udgivelse, fordi jeg ved, at en stor del af mit gamle publikum de senere år har orket at tage nye steder hen sammen med mig samtidig med, at et helt nyt publikum de senere år har fundet lydhørhed overfor min sange. Det er stærkt glædeligt for mig.

Jeg har i albummet vedlagt et hæfte med “Undertekster” med måske mindre kendt baggrundsstof. Som der stod på skiltet i marskandiserbutikken ved Blågårds Plads, hvor vi i 1980 havde øvelokale med Malurt: “Gammelt ragelse købes – antik sælges”!2010 bliver på alle måder et stort år for Michael Falch.

Den 18. januar udkom det nye studiealbum ”Fodspor i
Havet”, hvorfra 1. singlen “Trækfugle” har fået massiv rotation på radiostationerne.

Den 27. januar startede Michael duotur med med vennen og kollegaen Poul Krebs, og efterfølgende tager Michael Falch fra d. 8. april igen på landevejen sammen med Boat Man Love, både inden- og udendørs.

FANTASTISK START FOR DET NYE MICHAEL FALCH ALBUM ”FODSPOR I HAVET”
- Første oplag revet væk, andet oplag i trykken
- Mest downloadede album fra TDC Play
- Fantastiske anmeldelser
- Duotur med Poul Krebs

Michael Falch har med "Fodspor i havet" lavet en af danskrockens bedste plader nogensinde.
(BT ******)

Bare to uger inde i 2010 giver det ikke mening at tale om årets album.
Men de skal stramme sig an derude i rockmiljøet, hvis de skal overgå dette.”
(Jyllands Posten *****)

Han skriver filterløst på en blanding af fortvivlelse og trods. Og formår derfor at vække de samme følelser hos lytteren.
(Ekstra Bladet ****)

De fabelagtige, poetiske tekster som ind imellem er mørkere end novemberhimlen set inde fra et fynsk fiskerhus (… ) klassisk Falch med stærke billeder, der efterlader eftertrykkelige spor hos lytteren.
(Fyens Stiftstidende ****)

Bevæbnet med ”Fodspor i havet” er det en hel del mere udholdeligt at overvintre (...) hans smukke vinterplade.
(Politiken 4 hjerter)

»Fodspor i havet« er et stykke musikalsk kunst, der smukt tårner sig op i landskabet. Det bliver ikke bedre, Falch.
(Århus Stiftstidende)

Der var mildt sagt meget flotte anmeldelser til Michael Falch for albummet ”Fodspor i havet”, der udkom den 18. januar. Publikum har også taget albummet til sig – oven i købet i så høj grad, at første oplag er revet væk og udsolgt fra distributionen. (Et nyt oplag rammer Danmark i slutningen af denne uge).
Også på de digitale platforme har der været overraskende markant succes for Falch og det nye album. TDC Play har således i en uge haft albummet som det mest downloadede, ligesom ”Fodspor i havet” konstant har været blandt de mest hentede albums på I-Tunes.

Torsdag d. 27. januar starter Michael Falch og Poul Krebs en stor duotur, med 14 koncerter rundt om i Danmark. Såvel åbningskoncerten i Horsens som en række af de øvrige koncerter er udsolgte, mens der kun er få billetter tilbage til de øvrige.

Fra d. 8. april og måneden ud turnerer Michael Falch med sit faste backing band Boat Man Love, men denne gang i et halvakustisk format, der matcher de nye sanges poetisk skramlede lydlandskab. Det bliver
i højere grad en smuk, ambient og skæv musikalsk oplevelse, og Michael Falch har derfor selv ønsket, at denne stribe opførelser af ”Fodspor i Havet” foregår med et siddende publikum.


På sin 2010-udgivelse, ”Fodspor i Havet”, har Michael Falch for en tid forladt det højelektriske udtryk, han i nogle år har dyrket med sit heftigt rockende band, Boat Man Love. Det nye album er et poetisk, alternativt filmisk projekt, der nu skal ud på scenerne og have levende liv, efter at singlen ”Trækfugle” har fået massiv rotation på radiostationerne.

Michael Falch har de senere år skabt sig et ry som en artist i konstant bevægelse. Hans live-udtryk varierer nu om stunder konstant, og hver eneste turné viser ham i ny version. Han har været af sted solo helt uden backingmusikere, med bandet Boat Man Love, med datteren Mathilde Falch som gæst eller sammen med vennen og kollegaen Poul Krebs.
Sideløbende har Michael Falch i 2009 arbejdet som skuespiller og modtaget hædrende omtale for sit bidrag til den prisbelønnede spillefilm ”Applaus” og for sit selvironiske spil i tv-satiren ”Manden med de gyldne Ører”, hvor han nu også afslørede komisk talent.

April-turen bliver den egentlige live-præsentation af ”Fodspor i Havet”. Falchen allierer sig her igen med Boat Man Love, men nu i et halvakustisk format, der matcher de nye sanges poetisk skramlede lydlandskab. Det bliver i højere grad en smuk, ambient og skæv musikalsk oplevelse, og Michael Falch har derfor selv ønsket, at denne stribe opførelser af ”Fodspor i Havet” foregår med et siddende publikum.

I 2010 er det 30 år siden, Michael Falch debuterede med Malurts ”Kold Krig”, og han vil nu for første gang nogensinde præsentere en decideret opførelse af et album. Første afdeling af ”Fodspor i Havet”-koncerterne vil således udgøres af sangene fra det nye album, endda spillet i rækkefølge. Derefter vil musikerne finde de elektriske instrumenter frem på en stribe af Falchens ældre klassikere, og mon ikke ”Mød mig i Mørket” igen ender med at rocke musikhusene i deres grundvold.
Turnedatoer offentliggøres medium januar.

Efterår 2009

Efter nogle vilde, elektriske år med sit rockband drager Michael Falch på en akustisk soloturne i efteråret 2009.

Alle siger det: Michael Falch har aldrig været bedre end nu.
I 2008 dokumenterede han sit svedigt, elektriske samarbejde med bandet Boat Man Love i form af den rockende live-dvd/cd ”I Kampens Hede”, der slog fast, at han er tilbage i den del af dansk rock, man for alvor skal regne med.

I vinteren 2009 drog han med vennen og kollegaen Poul Krebs ud på en eksklusiv turné, der var udsolgt, endnu før plakaterne var sat op, og som blev en dundrende succes. Til efteråret vender han så tilbage på det store lærred i spillefilmen ”Applause” som medspiller til Paprika Steen i et heftigt psykologisk drama.

Michael Falch ved om nogen, at rusten aldrig sover, og den nu 52-årige sanger har udviklet sig til et fænomen, der går sine helt egne veje. Nu er han atter ude alene – og der er en særlig bevægende åbenhed til stede ved hans intense solo-optræden, hvor livsglade beretninger veksler med smertefulde sange fra tilværelsens spændingsfelter. Og så er der altså også lige den stribe klassiske danske rocksange, der er blevet en del af lydsporet til vores tilværelse gennem næsten tre årtier, Mød mig i Mørket, Superlove, Den Eneste i Verden, Sommer på Vej og I et Land uden Høje Bjerge... Og med sin erfarne stemme og den akustiske Martin-guitar har Michael Falch altid demonstreret, at han også mutters alene kan få enhver sal til at gynge.

I Fyens Stiftstidende skrev Simon Staun om Michael Falch (solo):

”Så godt har han da aldrig sunget i radioen, tænker jeg og noterer, at den akustiske guitar går lige i mellemgulvet. Fascinerende, at én mand og én guitar på den måde kan fylde et enormt telt med vellyd.
Jeg føler, at jeg bevæger mig ind under huden på troubadouren. Og da han synger "Der er ikke noget at være bange for" i sangen "Den Eneste I Verden", sker det, der ikke må ske. Jeg græder. Jeg står simpelthen med min blok i hånden og græder sagte tårer. Sådan skal musik mærkes. Helt derinde, hvor det både gør forbandet ondt og banker befriende af glæde.
Når en mand kan skrive linier som: "Ka' jeg drømme, at du lægger dig/ som solskin mod min hud", så er der vist ikke brug for flere ord.”

Juni, 2009

FALCHEN FLYVER SOLO TIL SOMMER

Michael Falch udsendte i efteråret 2008 den svedigt rockende live-dvd/cd ”I Kampens Hede”, der demonstrerede, at han er tilbage i dansk rocks superliga. I årene efter hans comeback-album fra 2006, ”Falder Du Nu”, der overalt omtales som en milepæl i dansk rock, har han redefineret sig selv som stemme i tidens rock og dyrket den strømførende rock med masser af kant sammen med sine åndsfæller i Boat Man Love.
I sommeren 2009 går Michael Falch så solo igen, og publikum vil på udvalgte festivalscener møde ham helt alene på scenen i det akustiske hjørne.

Efter nogle vilde, elektriske år med sit rockband, drager den uforudsigelige Michael Falch alene ud på en akustisk sommertur i 2009.

”Falch var alene på scenen med guitaren, men havde energi som et fire mand stort band, og han havde tilsyneladende besluttet sig for at give alt, hvad han havde.
...ungdommen skal virkelig tage sig selv i kraven for at finde en energi, tilstedeværelse og spilleglæde, der slår Michael Falchs denne aften.”
Simon Høgh Meldgaard i en 5-stjernet GAFFA anmeldelse af Michael Falch (solo):

”Så godt har han da aldrig sunget i radioen, tænker jeg og noterer, at den akustiske guitar går lige i mellemgulvet. Fascinerende, at én mand og én guitar på den måde kan fylde et enormt telt med vellyd.”
Simon Staun i Fyens Stiftstidende i en 6-stjernet anmeldelse af Michael Falch (solo):


Michael Falch udsendte i efteråret 2008 den svedigt rockende live-dvd/cd ”I Kampens Hede”, der demonstrerede, at han er tilbage i dansk rocks superliga. I årene efter hans comeback-album fra 2006, ”Falder Du Nu”, der overalt omtales som en milepæl i dansk rock, har han redefineret sig selv som stemme i tidens rock og dyrket den strømførende rock med masser af kant sammen med sine åndsfæller i Boat Man Love.

Men Michael Falch ved om nogen, at rusten aldrig sover, og han har udviklet sig til et levende, uforudsigeligt fænomen, der går sine egne veje. I januar-februar 09 slår han sig således pludselig sammen med sin gamle ven og kollega Poul Krebs og tager på en turne, der var udsolgt, før der var sat én eneste plakat op. I sommeren 2008 går Michael Falch så solo igen, og publikum vil på udvalgte festivalscener møde ham helt alene på scenen i det akustiske hjørne.

Der er en helt særlig åbenhed til stede ved disse intense solo-optrædender under åben himmel, hvor smertefulde sange veksler med livsglade beretninger fra det virkelige liv. Og så er der altså lige den stribe klassiske danske rocksange, der er blevet en del af lydsporet til vores tilværelse gennem næsten tre årtier: Mød mig i Mørket, Superlove, Den Eneste i Verden, Sommer på Vej, I et Land uden Høje Bjerge, De Vildeste Fugle... Og selv uden band og store armbevægelser, bare med det sårbare udtryk, den livserfarne stemme og den hårdt prøvede akustiske Martin-guitar, ved Michael Falch, hvordan han også mutters alene på scenen, får en festivalplads til at gynge.

www.falch.dk
DECEMBER 2008

Michael Falch & Boat Man love - Live 2008

Falch og hans formidable rockband kan opleves på udvalgte sommerkoncerter

”Et tindrende veloplagt Boat Man Love fik det bedste frem i Michael Falch, der er som genfødt i rollen som rocksanger uden behov for pauser på gnistrende rundture i et repertoire fra Malurt og den lange solokarriere.
På magisk vis har Michael Falch genfundet sig selv som rocksanger og leveret karrierens to bedste albums i 50-års alderen. Live sætter han trumf på i kraft af landets heftigste backingband…
Hold da helt kaje for en koncert med en på én gang forstærket og oplyst Michael Falch.”
(Politiken, 5 stjerner)

Der er ægthed i ordene og fængende elektricitet i guitarerne i mødet mellem Michael Falch og Boat Man Love. (Jyllands Posten, 5 stjerner)

Falchs revitalisering skyldes i høj grad det stramme, lille orkester Boat Man Love - uden tvivl det bedste hold, han nogensinde har spillet på - som med deres underspillede, men stemningsmættede roots-rock giver Falch det perfekte afsæt for sine personlige beretninger om ”himmel og helvede her midt i livet” (…) Det klæder bare nogle folk at blive ældre. Især når de også bliver klogere undervejs. (Ekstra Bladet, 4 stjerner)

Der var særdeles store anmeldelser til Michael Falch og Boat Man Love, da denne forrygende rock-koalition i november 2007 gjorde en lang række danske spillesteder aldeles rødglødende og sveddryppende. Det var den perfekte follow up på det samarbejde mellem sangeren og sangskriveren Michael Falch og backingbandet Boat Man Love, der i 2007 også førte til udgivelsen af albummet ”Sang Til Undren” - der ramte Danmark til en skov af anmelder-stjerner og gik direkte ind på Top 10 listen over de meste solgte albums. For Falch en cementering af den store succes der i 2006 fortjent blev ham til del for albummet ”Falder Du Nu”.

I sommeren 2008 er Michael Falch og de fire musikere i Boat Man Love klar til at spille udvalgte koncerter under åben himmel – og der er igen lagt op til det BTs Steffen Jungersen, efter at have set dem live på Danmarks Smukkeste Festival, beskrev som ”den måske bedste dansksprogede rockkoncert, jeg nogensinde har været vidne til.”

Blandingen af Malurt-træffere og de stærkeste øjeblikke fra den store Michael Falch-sangbog, er perfekte ingredienser til en god koncert – ikke mindst når den så efterfølgende eksekveres af en sanger der vel aldrig har været bedre og mere tilstede og et band, flere anmeldere har set som det danske svar på selveste Crazy Horse, Neil Youngs legendariske orkester.

Web: www.falch.dk, www.skandinavian.dk eller www.myspace.com/michaelfalch

Januar 2008


November 2007

NYT ALBUM ”SANG TIL UNDREN”
At Michael Falch i dag er på gaden med et nyt album, bare halvandet år efter sidste års markante comeback med den DMA- og Steppeulv-nominerede ”Falder Du Nu”, fortæller i sig selv om ny gejst og opdaterede ambitioner.

”Sang til Undren” er titlen på dette nye rockalbum, der ligesom forgængeren er produceret af D.A.D.-guitaristen Jacob Binzer. Men denne gang har Falch haft de unge musikalske åndsfæller i Boat Man Love omkring sig som fast backing- og sparringspartnere hele vejen igennem.

På ”Sang til Undren” møder vi således en Michael Falch tilbage som frontmand i et rockband. Siden sin seneste udgivelse har han turneret intensivt med Boat Man Love, og de mange koncerters gnistrende, tætte samspil bærer nu frugt i de 11 nye sange, der er i indspillet i sommeren 2007 over 12 intense døgn på Falchens gård i det sydsjællandske.

Albummet åbner med tæt rock-ånd i ”Én af Os”, og når det 52 min. senere klinger af i titelsangens ”spoken word-poesi”, hvor Falch får selskab af digteren og vennen F. P. Jac samt sin yngste datter, 17-årige Mathilde, har Falch & Boat Man Love ført os en risikovillig tur rundt i rockens afkroge. Michael Falch er helt åbenbart draget ud på en ny opdagelsesrejse, og undervejs har han i Boat Man Love fundet det band, der kan forløse hans rockdrøm.

”Sang til Undren” vover tydeligvis mere end et øje, og Michael Falch krænger sin nye rock´n´roll ud i en sound og med en modnet, dristig stemme, der ikke lefler for nogen, hvad enten der spilles kantet, højpotent uptempo-rock eller støvet countryrock. Hr. Falch er i bevægelse. Han virker efter sin tilbagevenden til rockscenen som en kunstner, der insisterer på at søge sine øjeblikke mere udfordrende steder end bare road.
Sidste års ”Falder Du Nu” bliver af mange betragtet som en lille milepæl i dansk rock med sine uafrystelige personlige sange. ”Sang til Undren” sælger ikke en tøddel ud af modet, sårbarheden og intensiteten, men Falch synes opsat på at tage det næste skridt i forsøget på at forvandle det personlige til noget almen-menneskeligt.
Han synger sårbart og kraftfuldt i den eksistentielle
renselses-proces, der er et livsprojekt for enhver, kunstner som kassedame - et sted i livet skal ethvert menneske måske stykke sig selv sammen igen efter at have mødt muren og oplevet den store splittelse. Det er dette eksistentielle drama, i spændingsfeltet mellem forførelse og frelse, der interesserer Michael Falch nu.

”Tag et tip fra én, der selv har været der”, synes sangene, at hviske én i øret, hvad enten Falch skriver om eksistenskamp, om den svære og smertefulde kærlighed eller giver sine tidsbilleder med en ræv bag øret. Der er konstant noget på spil, og det er en rock´n´roll, der hæver sig op over overflade-svømningen og fortæller om det moderne
menneskes forsøg på at opnå fast grund under fødderne og finde levedygtige håb.


MICHAEL FALCH ROCKER SOM ALDRIG FØR
NYT ALBUM SAMMEN MED BOAT MAN LOVE UDE 24. SEPTEMBER

Efter en forrygende sommer ude på festivalpladserne er Michael Falch og Boat Man Love klar med deres første album sammen. Et album så helstøbt at det samtidigt bejler til at være det bedste album nogensinde fra Michael Falch. Albummet er produceret af D:A:Ds Jacob Binzer og fortsætter de lovende og anmelderroste takter fra sidste års ”Falder du nu”.
2006 var året for ”den nye Michael Falch”. Året, hvor Michael Falch tømte skabet for alle musikalske og mentale spøgelser, for - sammen med vennen og produceren Jacob Binzer - at vende tilbage til rock scenen med ny gejst og risikovillighed. Det var ikke længere business as usual…

Selv om det kun er 17 måneder siden, ”Falder Du Nu” (Guldplade) kom på gaden, er Michael Falch allerede nu klar med mere Rock n Roll. Om kort tid, nærmere bestemt den 24. September, vil det blive afsløret, om han er i stand til at holde de meget høje standarder, han selv satte ved sin tilbagevenden som kunstner. Det er nemlig dagen, hvor Falchens nye album udsendes under titlen, ”Sang Til Undren”.

Det er igen blevet til i samarbejde med Jacob Binzer i rollen som kompromisløs producer og indpisker, men nu med Boat Man Love som fast band omkring Falch i alle de nye indspilninger.

Den sprudlende, tungt spillende og stilsikre unge kvartet, som Falch allierede sig med sidste år, har på de sidste to somres festivaler demonstreret, hvad der sker, når et band tager deres Rock n Roll alvorligt med en artist, der har genfundet modet og også vokalt har udviklet sig betydeligt.

Nu viser band og artist så potentialet på 11 nye Falch-sange i et samarbejde, der oser af al den legesyge, elektriske kreativitet, Falch og Boat Man Love har spillet frem derude på scenerne - alt sammen, noget der kan mærkes mere til, når
”Sang Til Undren” lander.MICHAEL FALCH & BOAT MAN LOVE
SANG TIL UNDREN - TURNÉ

8/11 KØBENHAVN Pumpehuset
9/11 HOLBÆK Elværket
10/11 SLAGELSE Musikhus
15/11 ÅLBORG Skråen
16/11 VEJLE Torvehallerne
17/11 ÅRHUS Train
22/11 HILLERØD Støberihallen
23/11 KOLDING Godset
24/11 ODENSE PostenMICHAEL FALCH med BOAT MAN LOVE

FALCH ROCKER MERE END NOGENSINDE
Med dugfriske nomineringer til både Danish Music Awards og musikkritiker-prisen Steppeulven tager Michael Falch nu sigte mod sommeren 2007, der bliver rammen om anden etape af hans succesombruste rock-renæssance. Med fundet af de unge musikalske åndsfæller i orkestret Boat Man Love har Falch samtidig genfundet modet til at gå nye veje og ikke mindst glæden ved at kanalisere mange års erfaringer - både fra det private og fra det professionelle liv - ud over scenekanten.

Falchs genfødsel som rocksanger med sit nye band og med albummet ”Falder du nu” stadfæster med al ønskelig tydelighed, at rock snarere er en tilstand end et spørgsmål om alder. Reaktionerne på power-konstellationen Falch med bandet Boat Man Love er da også kommet til udtryk i ganske utvetydige og rosende vendinger, heriblandt en række 6-stjernede anmeldelser af holdets live-koncerter og uforbeholdne lovprisninger fra såvel kollegaer som musikbranchen i det hele taget.

At ’den virkelige verden’ sætter sine spor, understreges ikke blot af furerne i den ellers toptrimmede og revitaliserede Falchs karakteristiske ansigtstræk, men inkarneres i lige så høj grad i det musikalske udtryk, som hans nye krasse tekster også bærer vidnesbyrd om. Torben Billes omdiskuterede biografi ”Ud af mørket” om fænomenet Falch er da også en beretning om, at det langt fra er omkostningsfrit at holde fast i retten til at blive voksen og lære af sine erfaringer i en ungdomsfikseret musikbranche. Og der lægges bestemt ikke fingre imellem, når Falch i bogen selv klipper glansbilleder i stykker og refererer fra livets skyggesider.

At der i det hele taget skrives en diger biografi om en dansk rockkunstner vidner samtidig om, at der her er tale om en kulturpersonlighed af en vis kaliber. Falch kan da også om nogen fremvise et omfattende generalieblad: Fra vred ung rocksanger over teenageidol og skuespiller til forfatter og storbypoet frem til de seneste fem års asketiske livsstil, der har banet vejen for hans markante tilbagevenden som pladekunstner, soloartist og rocksanger.

Netop den kompromisløse insisteren på ærlighed og radikal åbenhed er blandt de bærende dyder, der efterhånden er blevet Falchs varemærke. Samtidig har modet til at konfrontere de indre dæmoner affødt en fornyet respekt, der gør, at rockpublikummet igen spidser øren for at høre, hvad Falch har på hjerte. Michael Falch er i disse år blevet personificeringen af den etablerede entertainer, som ikke længere bare spiller sikkert og fader væk, men brænder igennem i fornyet risikovillighed.

Falchens store vingefang står også at læse i de prestigefyldte nomineringer til musikbranchens store prisfester. Til ’Årets Steppeulv 2007’ hvor Michael Falch er nomineret til henholdsvis ”Årets album” (”Falder du nu”) og til den fornemme titel som ”Årets tekstforfatter”, ligesom Jacob Binzer er nomineret som ”Årets producer” for Falch-albummet ”Falder du nu”. Ved den forestående Danish Music Awards-prisfest, er Falch også blandt de nominerede, nemlig i kategorien ’Årets Danske Rock Udgivelse”’.

Det højpotente samarbejde mellem Michael Falch & Boat Man Love kan opleves i sommeren 07.

MICHAEL FALCH med BOAT MAN LOVE:
Michael Falch – vokal og guitar
Lars Skjærbæk – guitar og vokal
Troels Skjærbæk – bas og vokal
Søren Koch – guitar, vokal og mundharpe
Johan Lei Gellett - trommer


Januar 2007


FALCHEN ATTER ALENE

Efter en vild, elektrisk bandsommer og med en ny bog i ryggen drager Michael Falch nu alene ud i et akustisk efterår.

Det blev en sommer med høj sol og i flyvende medvind for Michael Falch, da han med næsten 30 store udendørs koncerter gjorde comeback som rocksanger med sit nye elektriske backingband, Boat Man Love. Flere 6-stjernede anmeldelser af holdets optræden på Langelands Festival og Skanderborg Festival blev kronen på værket sammen med masser af helt løsslupne lovprisninger overalt i branchen og i pressen, også fra kanter, der tidligere var stærkt kritiske over for Michael Falch.

Nu var det nemlig ikke bare ”Falch er der altid” og ”alt ved det gamle”, men en dybt overraskende symbiose mellem et ungt gnistrende rockband og den garvede rockhund. Falch brugte således sommeren 06 på at følge op på sit skelsættende comeback-album, ”Falder Du Nu”, som adskillige journalister for længst har udpeget som den hidtil mest seriøse kandidat til prisen som ”årets danske album”. Ligesom cd´en var sommerens live-act kompromisløs og risikovillig uden sikkerhedsnet, og Michael Falch re-definerede sig selv som stemme i tidens rock. Falchen har fået elektrisk fat igen, og næste sommer fortsætter Falch & Boat Man Love deres fælles strømførende rejse.
Nu går Michael Falch så solo igen en tid, og hen over oktober og november 06 vil vi i landets bedste kulturhuse og teatre kunne møde ham i det akustiske humør med lyden skruet ned og den flossede charme skruet op, til lyden af den intense stemme og den godt brugte Martin-guitar. Som vi har lært Michael Falch at kende efter hans egne to erindringsbøger og nu i ”Ud Af Mørket”, Torben Billes nye, nærgående bog om ham, der udkommer på Gyldendal den 14. september, så er hans soloshow ikke just præget af berøringsangst over for knasterne i livets træ eller knoldene på livets bane. Der er en helt særlig åbenhed til stede ved disse intimkoncerter, hvor smertefulde sange veksler med livsglade beretninger fra det virkelige livs psykologiske spændingsfelter.


I Fyens Stiftstidende skrev Simon Staun om Michael Falch SOLO:

”Så godt har han da aldrig sunget i radioen, tænker jeg og noterer, at den akustiske guitar går lige i mellemgulvet. Fascinerende, at én mand og én guitar på den måde kan fylde et enormt telt med vellyd.
Jeg føler, at jeg bevæger mig ind under huden på troubadouren. Og da han synger ”Der er ikke noget at være bange for” i sangen ”Den Eneste I Verden”, sker det, der ikke må ske. Jeg græder. Jeg står simpelthen med min blok i hånden og græder sagte tårer. Sådan skal musik mærkes. Helt derinde, hvor det både gør forbandet ondt og banker befriende af glæde.
Når en mand kan skrive linier som: ”Kan jeg drømme, at du lægger dig/ som solskin mod min hud”, så er der vist ikke brug for flere ord.”


MICHAEL FALCH ATTER ELEKTRISK – med BOAT MAN LOVE som nyt fast backingband!


I marts ’06 rejste Michael Falch sig fra asken og udsendte comeback-albummet ”Falder du nu”, der skabte fornyet, dyb respekt og jubel blandt anmelderne og publikum, og med en 2. plads på hitlisten som foreløbig kulmination er Falch atter tilbage i dansk rocks superliga.

Albummet blev ved udgivelsen med det samme fulgt op af en akustisk soloturne for udsolgte huse og nu melder Michael Falch sig for første gang i fem år tilbage i elektrisk kampform til sommerens festivaler.
Og med sig har Falch været så heldig, at få orkesteret med navnet Boat Man Love som fast backingband på hele turnéen, der med kick-off ved to eksklusive, indendørs åbningskoncerter i henholdsvis København & Århus starter torsdag d. 18. maj.

Boat Man Love er et organisk, sammentømret hold, der dyrker en skarp roots-præget rock i arven fra især Neils Youngs’ Crazy Horse og Bob Dylans faste band – ikke langt fra Falchens egen velkendte kærlighed til ditto.

Boat Man Love udsendte deres debutalbum i 2005 og selv om gruppemedlemmerne er 15-20 år yngre end Hr. Falch, er de langt fra ubeskrevne blade i den danske rockhistorie. Foruden brødrene Lars & Troels Skjærbæks fælles baggrund i bandet Inside The Whale, har de tilsammen med bandets to øvrige medlemmer Johan Lei Gellett og Søren Koch bevæget sig rundt i talrige musikalske sammenhænge herunder Tim Christensen Band, Kira & The Kindred Spirits, Marie Frank Band, Lars H.U.G., Peter Belli m.fl.

Med afsæt i dette tæt sammenspillede band og naturligvis ”Falder Du Nu” albummets intense sange, rejser Michael Falch ud til en ny, tændt rocksommer, hvor han og Boat Man Love sammen også vil give rå bud fra Falchens rockklassiske sangbog fra både soloalbums og Malurt-tid - og hele sættet leveret af en Michael Falch, der er tilbage i det elektriske hjørne!

Line-Up:

Michael Falch:Sang / Guitar
Lars Skjærbæk:Leadguitar / kor
Søren Koch:Guitar
Troels Skjærbæk:Bas
Johan Lei Gellett:Trommer

Maj 2006


Michael Falch rejser sig på vingerne af flotte anmeldelser!


1441 dage er der gået siden én af Danmarks mest markante sangskrivere og sangere gennem de sidste 25 år sidst lod høre fra sig. Men i dag ( mandag d. 6 marts ) rejser Michael Falch sig igen for fuld styrke og udsender et album, der nok skal vise sig at blive blandt de allerstærkeste danske udgivelser i 2006.

At der er tale om et mesterværk vidner de mange flotte anmeldelser, der i de sidste dage er regnet ned over ”Falder Du Nu” om. Det er blevet til en stribe 5- & 6-Stjernede anmeldelser allerede, og anmelderne har forstået vigtigheden af ”Falder Du Nu” og dets budskaber, ikke bare for Michael Falch selv – men også for dansk musik som helhed!

I samarbejde med D.A.D.’s Jacob ”Cobber” Binzer og en række yngre talentfulde kræfter har Michael Falch kreeret ”Falder Du Nu” - et hudløst ærligt album fra en mand, der i den grad har fundet ind til sin egen inderste kerne i musik og ord og som, fra i dag, deler den med alle os andre.

Se uddrag fra nogle af dem her.

6 af 6 stjerner Midtjyllands Avis
”Albummet markerer ikke bare et vendepunkt for Falch, men hamrer også en milepæl dybt ned i meningsfyldt dansk pop-rock.”
Steen Ancher

5 af 6 stjerner Berlingske Tidende
”Michael Falch har netop skrevet sine bedste sange på et album, der ikke alene er hans bedste i karrieren - det får tilmed Malurt til at fremstå som et højskoleorkester. Aldrig før har der været så meget sjæl, nerve, så meget inderlighed og brusende blod på en Michael Falch-plade.”
Thomas Søie Hansen

5 af 6 stjerner B.T.
”Han har aldrig lydt så charmerende selvsikker og vedkommende, som han gør på Falder Du Nu?”
Henning Høeg

5 af 6 stjerner Fyens Stiftstidende
”Michael Falch er tilbage i storform med et album, der bejler til titlen som årets bedste.”
Simon Staun

5 af 6 stjerner Kig Ind

5 af 6 stjerner Jyske Vestkysten

5 af 6 stjerner Flensborg Avis

4 af 6 stjerner Politiken
”Formidabelt ... Et album, der ikke falder men tværtimod genføder en revitaliseret rockhund med skrammer.”
Erik Jensen

4 af 6 stjerner Gaffa
”Som den gode rockhistorie er Falchen tilbage mere potent og arrig end længe hørt.”
Jan Opstrup Poulsen

4 af 6 stjerner Urban
”Kombinationen af Falchs usødede bekendelsesrock og Binzers sans for varmestyret, effektiv bluesrock er en livgivende mikstur for den modne landevejssoldat.”
Anders K. Sørensen

Marts 2006

Med ”Falder du nu” vender Michael Falch efter 4 års pause tilbage til den danske musikscene med et album, hvis skildringer af eksistenskamp har få sidestykker i dansk rock. Med Jacob ”Cobber” Binzer som producer er resultatet et insisterende rockværk, der vover det hele og går hele vejen.

Det er en Michael Falch, der rejser sig af asken og ryster støvet af sig. Nok er sangene dybt personlige i deres udspring, men ikke mere private end at de hele tiden også fremtræder som kollektive smertefulde livshistorier. Det er ru og rørende eksistenssange, der rækker fra barndomslandets spøgelser til den modne alders faldgruber i splittelsen mellem begær og sindsro.

Michael Falch har i sit mere end 25-årige kunstneriske virke braget igennem først med Malurt og senere som solist, han har skrevet 2 dybt personlige bøger og desuden haft en imponerende sidekarriere som prisvindende skuespiller.

I slutningen af 2005 fejrede Malurt deres 25-års jubilæum med 5 bragende udsolgte koncerter i de 5 største danske byer samt albummet Superlove Greatest med de bedste sange fra alle årene med Malurt (Læs mere andetsteds på denne side). Soloturen, som Michael Falch begiver sig ud på i foråret 2006 vil blive lidt mere stilfærdig - men ikke mindre intens:


Marts 2006


Michael Falch tilbage i det store rampelys med ny sang

Da Michael Falch d. 26. marts 2002 kl. 19.00 præcist, efter en hektisk periode med musik, bøger og TV, trak stikket ud til offentlighedens søgelys var det uden dato for en eventuel tilbagevenden til rampelyset.
Den dato er nu blevet sat, nemlig d. 6. marts 2006, hvor Michael Falch udsender sit nok mest skelsættende album nogensinde, produceret af D.A.D.’s Jacob ’Cobber’ Binzer og så stærkt, i både tekst og musik, at det uden tvivl vil ramme utrolig hårdt ned i det danske musikalske forår.

Men inden Falch’ens nye udspil kommer på gaden, vil man få mulighed for at opleve en smagsprøve på noget af det, der er i vente, og det på landsdækkende TV, når Michael Falch sammen med sit nye backingband, Boat Man Love, optræder på DR’s store TV-Årskavalkade ud i sportens bedrifter, under titlen ”Sport 2005”.

Michael Falchs begejstring for sport, og især fodbold, er jo bredt kendt og bl.a. derfor har det været nærliggende for DR at invitere Falch’en til at optræde ved showet, der sendes live fra Messecenter Herning d. 28. december mellem kl. 20.00 og 22.00. Og det bliver med det helt nye nummer ”Kærlighedens Gnist”, der også bliver den første (radio-)single i starten af det nye år fra det kommende album – og hermed det første officielle skridt for Michael Falch tilbage i rampelyset…..


December 2005


”I STUDIET IGEN”

Det er næsten fem år siden, Michael Falch sidst var i studiet med nye sange og et orkester. Men nu sker det langt om længe igen. Med 13 nye sange i posen påbegyndtes 14. november indspilningerne i København til et nyt album med en startopstilling bestående af D.A.D.-guitaristen, Jacob Binzer, som producer og guitarist, trommeslageren Jesper Mechlenburg (har spillet med Dicte, Aqua, Kid Creole, Ronan Keating, Kasper Winding, Kenneth Thordal og skrevet filmmusik) og bassisten Frederik Damsgaard (tidl. med Tim Christensen og Swan Lee). Andre musikere vil støde til senere i processen, der i følge den håbefulde plan fra holdet og Kick Music gerne måtte resultere i albumudgivelse i februar 2006.
Michael Falch er frem mod jul desuden ude på akustiske søndagskoncerter, ledsaget af sin ældste datter, Anna.


December 2005


SOLO – IND UNDER JUL

MICHAEL FALCH giver en stribe solo-koncerter i årets mørkeste måneder op mod jul, hvor kan møde nogle af de særlige, sårbare stemninger, som han gerne vil forsøge at synge sine sange ind i.

Som særlig gæst vil hans ældste datter, 19-årige Anna Falch, medvirke ved disse koncerter. 5000 festivaldeltagere oplevede hende uannonceret gå på scenen under sin fars solooptræden ved sommerens Langelands Festival og give sit bevægende vokale bidrag til duetten ”Din Himmel så blå”, ligesom hun allerede som 16-årig gjorde på Falch-albummet ”Hjemveje LIVE”

Efter det nostalgiske intermezzo - rockbraget med 25-års-fejringen af MALURT midt i september 2005 - vil Michael Falch således atter vende tilbage i rollen som den akustiske solist med Martin-guitaren, en storyteller, hvis temaer især folder sig ud i et psykologisk spændingsfelt. Det er underholdende og humoristisk, og det er en særlig slags radikal intimitet og åbenhjertighed, Michael Falch søger under sine solo-forestillinger. Mange af hans mere hemmelige, søgende sange vil formentlig finde vej til sætlisten på disse koncerter ved siden af hans mærkesange som ”Mød Mig I Mørket”, ”I et Land uden høje Bjerge” og ”Den Eneste I Verden”, ligesom flere helt nyskrevne sange vil få uropførelse og vidne om den proces, Michael Falch har været igennem, siden han i 2001, stresset og medtaget, måtte kaste håndklædet i ringen og i et par år søge helt ud af rampelyset.


Efter pausen fra musiklivet vendte Michael Falch i 2004 tilbage til scenen i ny mental balance, og soloturnéer med udsolgte huse overalt har siden ført den garvede rocksanger videre i sit livs eventyr. Uden at vende sig mod sin fortid er det lykkedes Michael Falch at træde ud af sit gamle image som vild rockstar og filmidol ind i en ny, respekteret rolle som hudløs og hjertevarm entertainer. Han arbejder nu igen med sange i studiet frem mod et nyt album, og ”Sommerens Hjerte” - hans sang til Showstars-projektet med bl.a. brødrene Laudrup, Mads Mikkelsen, Peter Schmeichel, D*A*D´s Jacob Binzer og kollegaen Poul Krebs – blev sommeren 2005 udgivet til fordel for Red Barnet og vidner om ny spilleglæde og fortællelyst. ”Rejseholdet” ruller igen over danske skærme gennem efteråret med alle de afsnit, hvor Michael Falch i sin roste præstation som retsmediciner Boysen sideløbende med sit makabre arbejde i serien forsøger at vække sanseligheden i seriens kølige politichef, Ingrid Dahl.

Michael Falch SOLO er sangene, de personlige livshistorier og glimtet i øjet. Det er forfatteren til de to selvbiografiske bogudgivelser fra Kalvehave i Sydsjælland, ”Helligdage” og ”Hjemveje”, der naturligt møder retsmedicineren fra ”Rejseholdet” og den navnløse helt fra Dan Turèlls filmatiserede krimier. Det er rockrebellen fra MALURT, der smelter sammen med den søgende, livserfarne rocksanger.

”Godt vi har Michael Falch”, rapporterede Jyllands-Postens udsendte fra den seneste turné. ”Energien fra manden på taburetten ligner den samme, som han slap løs i Malurt-tiden. Her får vi den blot i ufortyndet form uden rockband-muren, som en direkte injektion i gyse-nerven” - ”på én gang noget til pæren, noget til sjælen og et genhør af soundtracket til ens eget liv”.
”Hos Michael Falch bliver tingene til kunst i sammensmeltningen mellem hans indre gadedreng og følsomme gemyt”, skrev den udsendte fra samme avis sidste forår. ”Falch synger om det liv, vi går rundt i. Lige nu! I sange spækket med metaforer, der er til at forstå. Aldrig fortænkte. Falch har det hele med. Mørket og lyset. Dengang han kyssede Mette i Perlegade, nedturene og opturene. Livet.”


August 2005


Michael Falch SOLO er sangene, de personlige livshistorier og glimtet i øjet. Det er forfatteren til de to selvbiografiske bogudgivelser, ”Helligdag” og ”Hjemveje”, der naturligt møder retsmedicineren fra ”Rejseholdet” og den navnløse helt fra Dan Turèlls filmatiserede krimier. Det er rockrebellen fra MALURT, der smelter sammen med den livserfarne rocksanger.

”Godt vi har Michael Falch”, rapporterede Jyllands-Postens udsendte fra den seneste turné. ”Energien fra manden på taburetten ligner den samme, som han slap løs i Malurt-tiden. Her får vi den blot i ufortyndet form uden rockband-muren, som en direkte injektion i gyse-nerven” - ”på én gang noget til pæren, noget til sjælen og et genhør af soundtracket til ens eget liv”.
”Hos Michael Falch bliver tingene til kunst i sammensmeltningen mellem hans indre gadedreng og følsomme gemyt”, skrev den udsendte fra samme avis sidste forår. ”Falch synger om det liv, vi går rundt i. Lige nu! I sange spækket med metaforer, der er til at forstå. Aldrig fortænkte. Falch har det hele med. Mørket og lyset. Dengang han kyssede Mette i Perlegade, nedturene og opturene. Livet.”


Juni 2005


REJSEN FORTSÆTTER FORÅR 2005

”Jeg er fan af H. C. Andersen / Har eventyret i mit blod
Jeg har set den lille havfrue / Både med - og uden hoved”
(Michael Falch: Cowboyblå, 1986.)

Efter en lang pause fra musiklivet vendte Michael Falch i 2004 tilbage til scenen med nye kræfter. En intens soloturné i foråret med udsolgte huse overalt førte den garvede rocksanger videre til en håndfuld af sommerens festivaler, hvor han ene mand løftede publikum op i en stemning som efter den vildeste rockkoncert

Han optrådte året ud ledsaget af sin MALURT-makker, Pete Repete, på tangenter, på en stribe af landets større kulturhuse, ligeledes for fulde huse.

Nu drager Michael Falch atter ud fra sit hjem på den sydsjællandske gård og fortsætter sin rejse mod nye byer - af sted med sit livs eventyr i sit akustiske show, Michael Falch SOLO, med mærkesange som ”Mød mig i Mørket”, ”Superlov”, ”Den Eneste i Verden” og ”I et Land uden høje Bjerge”. Med både et par nyskrevne, de ældre sange og så de ældgamle, hvoraf nogle i 2005 sågar kan fejre 25-års jubilæum. Det var i 1980, at Michael Falch og MALURT debuterede med ”Kold Krig”
Michael Falch SOLO er sangene og glimtet i øjet. Det er den åbenhjertige historiefortæller fra de to selvbiografiske bogudgivelser ”Helligdage” og ”Hjemveje”, der naturligt møder retsmedicineren fra ”Rejseholdet” og den navnløse helt fra Dan Turèlls filmatiserede krimier. Det er mennesket og skuespilleren, der smelter sammen med rockrebellen fra MALURT i den livserfarne sangskriver i fineste vokale form og i ny mental balance.

-”Godt vi har Michael Falch”, rapporterede Jyllands-Postens udsendte fra den seneste turné. ”Energien fra manden på taburetten ligner den samme, som han slap løs i Malurt-tiden. Her får vi den blot i ufortyndet form uden rockband-muren, som en direkte injektion i gyse-nerven.”
”Ambassadøren for fædreland, fodbold og kærlighed” - ”på én gang noget til pæren, noget til sjælen og et genhør af soundtracket til ens eget liv”.
Aarhus: Nørre Allé 70A 1 - 8000 Aarhus C - tel. 86127722