skandinavian_artister > Lars Lilholt

Lars Lilholt Storyteller
I februar og marts 2017 drager Lars Lilholt og hans fire faste bandmedlemmer Gert Vincent (guitar), Tom Bilde (bas), Kristian Fogh (tangenter) og Eddi Jarl (trommer) landet rundt på en intim koncertturne på nogle af landets bedste spillesteder.Aktuelle koncerter
LARS LILHOLT BAND
Ingen aktuelle koncerter
Luk
Lars Lilholt Storyteller
Lars Lilholt Band vil her kunne opleves med et anderledes repertoire end De lyse nætters orkester benytter om sommeren, nemlig med mere plads til balladernes fordybelse og nærhed. Lars Lilholt, lederen af de lyse nætters festpatrulje, vil her blive de mørke afteners historiefortæller, og der vil blive givet plads til at lade instrumenterne tale i en skrøbelig balancegang mellem enkelhed og kompleksitet.

Storytellerturen i 2016 med fokus på succes albummet Amulet blev en kæmpesucces med udsolgte koncerter landet rundt.

Gaffa gav koncerten i Aarhus musikhus fem stjerner og skrev bl.a. ”Det var ganske enkelt fremragende – stor sangskrivning, sprudlende spillemandskunst og horisontudvidende historiefortælling.”

Fyns stiftstidende skrev “Man kan diskutere, om han er blevet smukkere med alderen, men han er en fremragende sangskriver og en distinkt sanger, der omgivet af dygtige musikere til fulde fortjener fem stjerner.”

Og Mpress sagde om koncerten I Kalundborg “Og der var ingen tvivl om, at Lars Lilholt havde ramt plet i sin tilgang til kalundborgenserne. De taktfaste klap og den rullende latter talte sit tydelige sprog. Lilholts musikalske historier havde gjort indtryk. Han er en gudsbenådet musiker – en gudsbenådet fortæller. Han er Lars Lilholt – og han gør det godt!”

Storyteller turen 2017 bliver en videreførelse af sidste års succes, og repertoiret vil bestå af såvel nyskrevne sange som både kendte og mindre kendte fra det kæmpestore bagkatalog.

Lars Lilholt behøver ingen nærmere præsentation, men vi har at gøre med en dansk kunstner, der i årevis har kunnet samle tre generationer i en tid, der ellers er præget af større og større opsplitning af samfundet. En erfaren sangskriver med et kæmpe stort talent for at bruge det danske sprog og en evne til at kommunikere gennem enkle melodier med et rodnet i både folkemusikken, rockmusikken og den klassiske musik.
Her i den stilfærdige intense udgave bakket op ad et indfølende band.
Lars Lilholt Band sommertur 2016”
Lars Lilholt er hip igen. Kald det bare et comeback”. Således stod der på forsiden af Politiken efter det nye album Amulet udkom, og så blev Lars og bandet præsenteret i rosende vendinger over seks sider i kulturtillægget.

Ekstrabladet var også oppe i skyerne: "Lars Lilholt er på toppen”, "Både tematisk og musikalsk varieres albummet tilsat rundhåndet entusiasme, og fra den bluesede ’Lavina Jig’ over Queen-svulstige ’Umagen værd’ til det keltisk klingende popnummer ’Så ånder vi ind’ minder Lilholt om en mand, der har fundet sin anden ungdom. Han er kort sagt på toppen”.


Og BT gav Amulet fem fede stjerner og skrev bl.a.: “ Lars Lilholt i topform” "Rigtig musik med rigtige mennesker’.”

Ikke kun pressen men også publikum tog godt i mod Amulet, som til orkestrets store glæde, røg direkte ind på salgshitlistens 1. plads.

I TV2´s Toppen af Poppen lagde Lars Lilholt sine kollegaer og resten af Danmark ned med bl.a. sine virtuose fordanskninger af Stine Bramsen, Outlandish og sin hæsblæsende country udgave af Shaka Loveless´ hitsang Tomgang.

Med al den medvind i ryggen bliver der naturligvis fuld fart på Lars Lilholt Band, når de lyse nætters orkester kan opleves i sommerlandet. Den hvide Dværg, Kald det Kærlighed og Café Måneskin kommer selvfølgelig til at indgå i koncerterne blandet med nogle af de nye sange fra Amulet, og hvem ved - måske vil også et enkelt nummer eller to fra Toppen af Poppen være at finde i sætlisterne.

Lars Lilholt Band stiller igen i stærkeste opstilling med Tom Bilde på bas, Gert Vincent på guitar, Kristian Fogh på tangenter og rytmedjævelen Eddi Jarl på trommer. Desuden medvirker virtuosen Marika Thinggaard Andersen på klarinet, fløjte og saxofon, Anne Rørbæk Olesen og Lærke Lilholt på kor, mens Lars Lilholt selv har pudset den akustiske guitar, fiolen og den rustne stemme.

I februar og marts drager Lars Lilholt og hans fire faste bandmedlemmer Gert Vincent (guitar), Tom Bilde (bas), Kristian Fogh (tangenter) og Eddi Jarl (trommer) landet rundt på en intim koncertturne på nogle af landets bedste spillesteder.

Lars Lilholt Band vil her kunne opleves med et anderledes repertoire end De lyse nætters orkester benytter om sommeren, nemlig med mere plads til balladernes fordybelse og nærhed.
Lars Lilholt, lederen af de lyse nætters festpatrulje, vil her blive de mørke afteners historiefortæller, og der vil blive givet plads til at lade instrumenterne tale i en skrøbelig balancegang mellem enkelhed og kompleksitet.
Der vil blive spillet sange fra Lilholts nyeste udgivelse, det spændende new-folk album Amulet, som udsendes i oktober samt selvfølgelig sange fra Lilholts skatkammer af sange fra fem årtier. Og mon ikke, at vi derudover får historier fra optagelserne af efterårets succesrige tv-serie Toppen af Poppen, hvor Lilholt tog fusen på alle med sine fantastiske udgaver af bl.a. Shaka Loveless’, Oh Land’s og Sebastian’s sange.

Lars Lilholt behøver ingen nærmere præsentation, men vi har at gøre med en dansk kunstner, der i årevis har kunnet samle tre generationer i en tid, der ellers er præget af større og større opsplitning af samfundet. En erfaren sangskriver med et kæmpe stort talent for at bruge det danske sprog og en evne til at kommunikere gennem enkle melodier med et rodnet i både folkemusikken, rockmusikken og den klassiske musik.


Det er i virkeligheden en helt utrolig historie, der ikke findes magen til i dette lille land. Lars Lilholt Band blev etableret i 1983 og slog samme år igennem på Roskilde festival, og De Lyse Nætters orkester har turneret hver eneste sommer lige siden. Dette kan kun lade sig gøre, hvis et band hele tiden fornyer sig og holder sig levende - og det må være hemmeligheden, der stadig trækker folk til år efter år.

En sangskriver og et band med rødder og vinger intakt. Ingen er i tvivl, når man hører Lars Lilholt band. Det er dansk rock, det er roots, det er verdensmusik og ingen andre danske bands lyder som dem. Det bliver aldrig en vane, men ofte en levende tradition at gå til årets Lilholt koncert. Spørg de hundrede tusinde mennesker, der gør dette hvert år.

Nogle af de sange der ånder i sætlisterne, kender vi. Den hvide Dværg, Hvidsten Kro, Kun én jord, Held og Lykke, Kald det kærlighed. Andre kender vi ikke, for der bliver altid plukket fra det store bagkatalog bestående af ca. 300 sange fra et efterhånden utal af CD’er.

Lilholts 4CD’s boks 'Manifest' fra 2013 blev en af årets mest solgte, ligesom DVDen De lyse Nætters Orkester #2 & #3 gjorde det i 2014, hvor den i fire uger lå nr. 1 på DVD salgslisten foran f.eks. de unge mænd i One Direction. 5 Danish Music Awards har sangene også kastet af sig til Lars Lilholt gennem årene.

Efter 27 år valgte trommeslager Klaus Thrane i 2014 at sige stop, og bandet siger tak for de mange år. Heldigvis kan Lars Lilholt Band i stedet med stor fornøjelse præsentere den nye, unge og fantastisk dygtige trommeslager Eddi Jarl. Han slår nu bandet ind i fremtiden.

Velkommen til 2015 turen. Velkommen til en koncert med Lars Lilholt Band. Velkommen til livsglæden, fordybelsen, fart og tempo, folk´n-roll og begejstring.

2015 udgaven af De Lyse Nætters Orkester siger på forhånd tak for opmærksomheden.

Lars Lilholt (sang, guitar og violin), Gert Vincent (guitar), Tom Bilde (bas og basun) Kristian Fogh (tangenter og harmonika), Eddi Jarl (trommer), Marika Thinggaard (klarinet, sax og fløjte) og Pia Trøjgaard (kor og althorn).


2014

Lars Lilholt udsendte sit meget roste boksæt Manifest sidst i 2013. Som folkrockeren med det rynkede pokerfjæs siger ”for at slå en streg i sandet”.
Lars Lilholt opsummerede på de 4 albums elegant 40 års professionelt musikervirke. Deraf 30 år i spidsen for de lyse nætters orkester, der jo bærer hans navn.

Lilholt har solgt over 2 millioner plader, vundet 5 Danish Music Awards og Lars Lilholt Band har gennem årene spillet ca. 2000 koncerter i dette land, fra de mest ydmyge steder til de største scener siden gennembruddet i sin tid på Roskilde festival.

På Manifestudgivelsen skrev og sang Lars Lilholt sammen med yngre højtrespekterede sangskrivere som Peter Sommer og Christian Hjelm, hvilket viser, at Lars kunstnerisk stadig udvikler sig med en utæmmelig nærmest ungdommelig energi i kontrast til det ansigt, som livet på landevejene gennem årene har givet nogle dybe furer.

Det er hemmeligheden. Lars Lilholt Band udvikler sig hele tiden, er i live, hviler ikke på laurbærrene og har altid noget nyt med i den turnékuffert, der rummer så mange store hits, og hvor Den Hvide Dværg, Café Måneskin , Kald det Kærlighed, Hvidsten kro og Dansen går vel nok er de allerstørste.

Guitaristen Gert Vincent er den eneste der har været med i bandet gennem alle årene. Tom Bilde og Klaus Thrane har været den rytmiske stensikre bas- og trommerygrad i bandet i næsten en menneskealder, mens tangentspilleren Kristian Fogh er med på sin fjerde Lilholt turné. Sangerinderne Pia Trøjgaard og Laura Flensted Jensen lægger også i 2014 smukke kvindelige korstemmer bag Lars Lilholts dybe vokal og endelig vil den helt nye pige i klassen Marika Thinggaard Andersen tage sig af blæseinstrumenterne tværfløjte, saxofon og klarinet.

Sommerturen 2014 er en Manifest tur. Et manifest uden sidestykke i Danmark. Der vil være rock i luften fra trommer, bas og elguitar, mens violin, tværfløjte, harmonika og klarinet vil farve lyden med folkemusik. Men det vigtigste er sangene. De nyeste sange er med, de ældste bliver luftet og den Hvide Dværg og Kald det Kærlighed ånder naturligvis i sætlisterne hver aften. Simpelthen fordi det ville være en hån overfor publikum og sangene ikke at spille disse.


Efter Lars Lilholt Bands store og succesrige jubilæumsturne i sommeren 2013 har Lars Lilholt her i slutningen af jubilæumsåret netop udsendt den 4 dobbelte jubilæumsboks ”Manifest”.

“Manifest” består af fire CD’er med fire overordnede temaer; Kærligheden, Historien, Stilfærdigheden og Myterne.
Under disse titler gemmer der sig en fin sammensætning af Lars Lilholt sange helt tilbage fra Kræn Bysteds tørre halvfjerdser-lyd til unge produceres bud på, hvordan Lars Lilholt skal lyde anno 2013. Ud over 75 sange fra kataloget har Lars Lilholt nemlig leveret tre helt nye sange til boksen -
produceret af Århusdrengene Søren Zahle og Mads Tønder, som har stillet spørgsmålstegn ved gamle vaner og skabt ny lyd til Lilholts musik. Blandt de nye sange er f.eks. 1. singlen “I skyggen af de første drømmespor” indsunget som duet med Christian Hjelm samt nummeret “Giv tid før tiden går”, som er skrevet og produceret sammen med Peter Sommer, som også synger kor på samme sang.

Lars Lilholt Bands koncerter er et fast indslag i den danske sommer. En tradition som hundredtusinder af mennesker hvert år vælger at opleve med kæresten, med familien eller med hele arbejdspladsen. Ingen sommer uden Lilholt som man mange steder siger. Et tegn på at Lars Lilholt Band har fat i noget grundlæggende, et musikalsk og tekstligt udtryk som griber dybt ned i den danske folkesjæl.

Det er nu godt og vel 30 år siden, at Lars Lilholt var på sin første turné og slog igennem på Roskilde festival med Lars Lilholt Band. Mange ting har forandret sig siden. Gert Vincent er den eneste, der har spillet med i bandet i alle 30 år og Kristian Fogh, den nuværende keyboardspiller, var knap begyndt i skole, da Lars Lilholt efter sin første soloplade startede bandet. Rynkerne i forsangerens ansigt er blevet dybere, men én ting er ikke forandret: Det høje energiniveau og bandets legendariske spilleglæde.

Man kan ikke holde en livesucces som Lilholt Band kørende i over 30 sæsoner uden hele tiden at forny sig og uden at holde det hele levende. Og det er nok en orkestrets største styrker. Det levende. Som Lars stædigt fastholder ”jeg har ikke en karriere – jeg har et liv”. Nye sange indgår årligt på repertoirelisten, ligesom Lars og bandet efterhånden har gjort det til en tradition, at medbringe og integrere nye gæstesolister i det musikalske show, som Lilholt Band, ”De lyse nætters orkester” turnerer med.

Den ene af de sidste 50 års to bedste danske sange, den kanoniserede ”Kald det kærlighed” ånder altid et sted i aftenens sætliste – men det er også det eneste, der er givet på forhånd.
Plejer holder ikke. Man forlader altid en Lilholtkoncert med et smil på læben og en undren over hvor energien kommer fra. Lars mener, at den kommer fra samspillet mellem publikum og band, grænser der nedbrydes, så det kollektive sus startes henover koncert- og festivalpladsen. Det er det Lilholtband kan. Det kollektive sus.

Lars Lilholt band er Klaus Thrane på trommer, Tom Bilde på bas og basun, Gert Vincent på guitar, Kristian Fogh på klaver og harmonika og selvfølgelig Lars Lilholt i front.

På hjemmesiden www.larslilholtband.dk samt på www.facebook.com/LarsLilholtBand?fref=ts finder du en skatkiste af oplysninger om bandets lange historie.SOMMER 2013

Sommerturen 2013 bliver med den splinternye cd Stilheden bag støjen i bagagen. Den først Lilholt-cd i fire år. Selv i disse krisetider landede den højest på hitlisterne. En cd om at være dansker i Danmark i dag.

Det er i år 30 år siden Lars Lilholt var på sin første turné og slog igennem på Roskilde festival med Lars Lilholt Band. Mange ting har forandret sig – Gert Vincent er den eneste, der har spillet med i alle 30 år og Kristian Fogh, den nuværende keyboardspiller, var knap begyndt i skole, da Lars Lilholt efter sin første soloplade startede bandet. Rynkerne i forsangerens ansigt er blevet dybere, men én ting er ikke forandret: Det høje energiniveau og bandets legendariske spilleglæde.

Man kan ikke holde en livesucces som Lilholt Band kørende på 30. sæson uden hele tiden at forny sig – uden at holde det hele levende. Det er nok orkestrets største styrke. Det levende. Som Lars stædigt fastholder ”jeg har ikke en karriere – jeg har et liv”.

Den ene af de sidste 50 års to bedste danske sange, den kanoniserede Kald det kærlighed, ånder altid et sted i aftenens sætliste – men det er også det eneste, der er givet på forhånd. Plejer holder ikke. Man forlader altid en Lilholt koncert med et smil på læben og en undren over hvor energien kommer fra. Lars mener, at den kommer fra samspillet mellem publikum og band, grænsen der nedbrydes, så det kollektive sus startes hen over koncert og festivalpladsen. Det er det Lilholt band kan. Det kollektive sus.

Lilholt er ikke for fast holdere, og på 2013 turens jagt efter Stilheden bag støjen vil der blive præsenteret fire kvindelige solister, der bliver en del af bandet i år. Disse musikere bliver præsenteret efter nytår.

Lars Lilholt band er Klaus Thrane på trommer, Eskild Dohn på guitar, sax og trompet, Gert Vincent på guitar, Tom Bilde på bas og basun, Kristian Fogh på klaver og harmonika og selvfølgelig Lars Lilholt i front.

På bandets hjemmeside www.larslilholtband.dk finder du en skatkiste af oplysninger om bandets lange historie og alt om den nye cd. Blandt andet har Lars skrevet et 18 sider langt essay om tilblivelsen af albummet
http://www.larslilholtband.dk/images/stories/lars_lilholt_essay_stilheden_bag_stoejen.pdf

Albummet indeholder 11 nye sange, der er skrevet over en relativt lang periode og alle har stærke og meningsfylde tekster til fælles. Flere af sangene har et politisk eller historisk tema, mens andre kan ses som en direkte forlængelse af Lars Lilholts anmelderroste og meget personlige selvbiografi “Drømme & Dæmoner”.

Sangene er produceret af Henrik Marstal og Kristian ‘Stillwalker’ Vad, som sammen med Lars Lilholt Band har skabt et album med stor musikalsk spændvidde. Nordisk- og bretonsk-inspireret folkemusik, guitarrock og stadionkor fungerer side om side med elektroniske elementer og punkede 2012-trommer. Det hele forenes i et moderne og nærværende lydbillede, der får albummet til at fremstå som et helstøbt værk. STILHEDEN BAG STØJEN med den poetiske forklaring: Roen bag det musikalske og mentale mylder.
Stilheden i bevægelsen.

Lars Lilholt Band turnerer fra maj til 31. august 2013.Mange har forsøgt at beskrive magien i koncerterne: En følelse af samhørighed mellem band og publikum, en oplevelse af, at Lars Lilholt Band har meget mere på hjertet end blot at underholde. Bandet formår at tage publikum med på en fælles rejse, der nok byder på fest og farver, men også på eftertænksomhed. Det kollektive sus. Efter en Lilholt-koncert er vi alle lidt rummeligere, lidt klogere på os selv og på hinanden.
Lars Lilholt har evnen til at skrive tekster og melodier, der bliver hvermandseje. Kald det kærlighed har fundet plads i kulturministeriets Kulturkanon for særligt betydningsfulde og uomgængelige sange. Men også Dansen går og Café Måneskin er et par eksempler fra det righoldige repertoire, som efterhånden er blevet fast indslag ved fester og sammenkomster rundt om i landet. Ja, selv på de danske fodboldstadions er åh-åh-åh-koret fra Onkel Christian blevet en klassiker. Sidste års Et folk et menneske blev sågar brugt som debat oplæg i DR P1.

Lars Lilholt Bands spilleglæde er legendarisk, dog fremhæves det igen og igen i anmeldelser, at man bagved den løsslupne sceneoptræden mærker det kolossale forarbejde, der er gjort for at kunne fastholde publikum gennem en lang aften. Publikum skal ha det de ka li – men de skal også ha noget, de ikke vidste de også ka li.
Man kan ikke holde en livesucces som Lilholt Band kørende på 29. sæson uden hele tiden at forny sig – uden at holde det hele levende. Det er nok orkestrets største styrke. Det levende. Kald det kærlighed ånder altid et sted i aftenens sætliste – men det er også det eneste, der er givet på forhånd. Plejer holder ikke.

2011 turneen var et sandt triumftog rundt i landet efter et års Lilholt tørke, da Lars i 2010 jo tumlede succesfuldt rundt sammen med sine to dårlige kammerater i Dalton.

Den ekvilibristiske trommegruppe Copenhagen Drummers var gæster på 2011 turen. Talent 2010 vinderne viste sig at passe perfekt ind i Lilholts musik, og det blev en kæmpesucces. Efter længere overvejelse blev parterne enige om at fortsætte samarbejdet yderligere én sommer mere.
Gense magien på disse youtube klip:
http://www.youtube.com/watch?v=1D6WeENSVZA (Drenge og piger – en sang helt tilbage fra 1979 som fik helt nyt liv i samspillet med CPH Drummers.)
http://www.youtube.com/watch?v=ldgwesJ2jMQ (Klassikeren Den hvide dværg som aldrig har fungeret bedre.)

Lars Lilholt band er Klaus Thrane på trommer, Eskild Dohn på guitar, sax og trompet, Gert Vincent på guitar, Tom Bilde på bas og basun, Kristian Fogh på klaver og harmonika og selvfølgelig Lars Lilholt i front.

Sommerturen vil bringe bandet og Copenhagen drengene rundt til en lang række spillesteder, festivaler og open airs i dronningeriget. "De lyse nætters orkester" vil igen i år byde på den magiske stemning og det kollektive sus, der kun kan opleves en fortættet sommeraften i selskab med Lars Lilholt og hans gennemrejsende armé af musikalske landsknægte, som ikke tager sig selv højtideligt men til gengæld deres metier dybt alvorligt.


www.larslilholtband.dk
Aarhus: Nørre Allé 70A 1 - 8000 Aarhus C - tel. 86127722