skandinavian_artister > Lars H.U.G.

Lars H.U.G.
Lars H.U.G. s forårs - og sommer koncerter afløste 11 års album stilhed med begejstrede anmeldelser.

Den populære popveteran udgav sit nye album ’Ti Sekunders Stilhed’ i november måned 2014. Albummet modtog store roser af anmelderne, og den positive stemning fortsatte da Lars H.U.G. med band efterfølgende tog på turné rundt i Danmark.
Aktuelle koncerter
Lars H.U.G.
Ingen aktuelle koncerter
Luk
Lars H.U.G.
SEPTEMBER 2015

”Forbløffende veloplagt turnéstart”. Sådan skrev Gaffa dagen efter Lars H.U.G.s første udsolgte koncert i Store Vega, København. Det viste sig at være starten på en forbløffende enig og veloplagt anmelderskare, som igen og igen kastede femstjernede anmeldelser efter Lars H.U.G. og hans band, hvor end de spillede. Overskrifter som Berlingskes ”Lars H.U.G. serverede elektrisk popmagi” og BTs ”Comeback til fem stjerner: Forrygende Lars H.U.G.” prydede anmeldernes artikler om veteranens koncert-comeback. Sommerens koncerter gav igen en række flotte anmeldelser - bl.a. 6 stjerner i Soundvenue for koncerten på Roskilde Festival og 6 stjerner fra Ekstra Bladet for koncerten på Skanderborg.

Om sin nu afsluttede 2015 turné siger hovedpersonen selv: "Den flotte modtagelse vi har fået, har gjort mig utrolig glad. Det har været med til at løfte hele vores performance-niveau, at vi har stået badet i publikums kærlighed. Det er et stort privilegium at kunne få lov til at levere et musiktapet, som strækker sig helt tilbage fra rummene af de glade 80'ere og frem til nu og fremover".  

Næste kapitel i koncertrækken bliver når Lars H.U.G. den 22. og 23. januar 2016 byder på en 360 graders spektakulær koncert oplevelse med sit band i DR Koncertsalen – og hvor koncerten den 22. januar allerede er meldt udsolgt.

DECEMBER 2014

En af landets vigtigste og højest elskede popkunstnere er tilbage. Lars H.U.G. har udgivet albummet ’Ti sekunders stilhed’, der griber fat, hvor H.U.G. slap med ’Blidt over dig’ i 1992.

Han har stået bag stilskabende albums med Kliche, tolket både Søren Ulrik Thomsen-digte og Melodi Grand Prix-slagere og udvidet formsproget for dansksproget popmusik med eviggrønne hits som ’Elsker dig for evigt’ og ’Natsværmer’. Når Lars H.U.G. nu har udgivet sit første originale danske album i 22 år, udspringer ord og musik fra selv samme kilde, som skabte albummene ’Kysser himlen farvel’ i 1987 og ’Blidt over dig’ i 1992.
- ”At man er ved at lave en trilogi, er tit noget, man finder ud af undervejs. Men da jeg mærkede behovet for at skrive nye sange på dansk, opdagede jeg, at de udsprang fra samme kilde. Jeg tog fat i nogle af de musikalske lovmæssigheder og traditioner, jeg selv formulerede dengang. Jeg var ved at forene de to albums. Fortætte dem og føre dem videre” fortæller Lars H.U.G.

Modtagelsen af albummet har været uhyre positiv og albummet strøg direkte ind på albumhitlistens 1. plads og har høstet fremragende anmeldelser. Det er ikke blot 22 år siden, Lars H.U.G. har udgivet et originalt dansksproget album. Det er i det hele taget 11 år siden, man sidst har hørt nyt fra den populære sanger. Imidlertid viser det nye album, at H.U.G. er tilbage og i sit livs form og anmelderne er samlet over én kam begejstrede for det nye album.

I sin 6-stjernede anmeldelse skriver BTs anmelder Henning Høeg f.eks.
- ”Med sit nye album '10 sekunders stilhed', har den 61-årige maler, komponist og fra tid til anden, modvillig rockstjerne nemlig lavet årets, hvis ikke årtiets danske rockalbum. 12 sange, der gør det endnu skønnere at være i live.”

Berlingskes anmelder giver 5/6 stjerner og skriver:
”.. Det er et tidløst værk, der holder. Fra en kunstner, der har lavet et hug i sit hjerte og nu tilbyder os et stykke. Den slags må man bare ikke sige nej til.”

Både Politiken, Jyllandsposten, Gaffa og Soundvenue belønner udgivelsen med 4 stjerner, og der er blevet taget rigtig godt imod Lars H.U.G.s nye udspil.

Information ”…det er virkelig et seriøst comeback."

Politiken” …H.U.G. har skabt et energisk album fuld af smittende melodier”

Jyllands Posten ”…Lars H.U.G. er på prægtig comeback-kurs”

Berlingske ”…10 Sekunders Stilhed er en mesterlig plade, skabt af en kompromisløs kunstner”

Ekstra Bladet ”… det er en fornøjelse atter at høre sangerens karakteristiske stemme knække på modersmålet”

B.T.”…den 61-årige maler, komponist og fra tid til anden, modvillige rockstjerne, har lavet årets, hvis ikke årtiets danske rockalbum”

MetroExpress”…overbevisende comeback fra dansk pops ener”

Gaffa”…lykken er stadig lunefuld på varmt og livligt comeback fra en evig krukke”

Soundvenue”…et kærkomment genhør”

Lars H.U.G. har været en central figur i dansk kulturliv, siden han i 1980 debuterede som frontfigur i Kliche med det skelsættende album ’Supertanker’. Solodebuten kom i 1984, hvor H.U.G. tolkede Søren Ulrik Thomsens digte fra samlingen ’City Slang’. Herefter fulgte album udspillene ’Kysser himlen farvel’, ’KOPY’ og ’Blidt over dig’. Med ’Kiss and H.U.G. From a Happy Boy’ skiftede han til en jazzet lyd og engelsk lyrik – med succes: Albummet sikrede H.U.G. to Grammys i 1997 i kategorierne ’Årets Danske Album’ og ’Årets Danske Popudgivelse’. Seneste album fra Lars H.U.G. var 2003’s vestkystrockede ’Save Me From This Rock ’n’ Roll’.

Oktober 2014
En af landets vigtigste og højest elskede popkunstnere er tilbage. Lars H.U.G. har netop udgivet singlen ’Ti sekunders stilhed’, der griber fat, hvor H.U.G. slap med ’Blidt over dig’ i 1992.
Tilbage i topform og klar med de første koncertdatoer.
Han har stået bag stilskabende albums med Kliche, tolket både Søren Ulrik Thomsen-digte og Melodi Grand Prix-slagere og udvidet formsproget for dansksproget popmusik med eviggrønne hits som ’Elsker dig for evigt’ og ’Natsværmer’. Når Lars H.U.G. nu har udgivet sin nye single og snart sit første originale danske album i 22 år, udspringer ord og musik fra selv samme kilde, som skabte albummene ’Kysser himlen farvel’ i 1987 og ’Blidt over dig’ i 1992.
”At man er ved at lave en trilogi, er tit noget, man finder ud af undervejs. Men da jeg mærkede behovet for at skrive nye sange på dansk, opdagede jeg, at de udsprang fra samme kilde. Jeg tog fat i nogle af de musikalske lovmæssigheder og traditioner, jeg selv formulerede dengang. Jeg var ved at forene de to albums. Fortætte dem og føre dem videre” fortæller Lars H.U.G.
”Ti sekunders stilhed” var åbningsnummeret ved hans koncert på dette års NorthSide Festival, hvor Lars H.U.G. også luftede et par andre af de numre, som kommer på det fremtidige dansksprogede album med originalt materiale, skrevet af ham selv.
Singlen ’Ti sekunders stilhed’ udkom på H.U.G.s 61-års fødselsdag den 11. september. Og den viser en fødselar i vokal topform – og med noget på hjerte. ”Vi må påtage os vores skæbne, siger Lars H.U.G. om sangens tema. Vi må påtage os at være mennesker på godt og ondt. I det kaos af larm, vi befinder os i i den velbjergede del af verden, begynder vores nærvær at sove. Vores empati falder i søvn. Der skal nogle store ting til for at få os ind i nuet. Og der kan en pause på ti sekunder lige vække en”.

September 2014
Lars H.U.G. udgiver ny single den 11/9.
Det er en af landets vigtigste og højest elskede popkunstnere, der vender tilbage, når Lars H.U.G. udgiver singlen ’Ti sekunders stilhed’ på sin 61-års fødselsdag. Og singlen griber fat, hvor H.U.G. slap med ’Blidt over dig’ i 1992.
Han har stået bag stilskabende albums med Kliche, tolket både Søren Ulrik Thomsen-digte og Melodi Grand Prix-slagere og udvidet formsproget for dansksproget popmusik med eviggrønne hits som ’Elsker dig for evigt’ og ’Natsværmer’. Og når Lars H.U.G. nu udgiver sin nye single, og snart sit første originale danske album i 22 år, udspringer ord og musik fra selv samme kilde, som skabte albummene ’Kysser himlen farvel’ i 1987 og ’Blidt over dig’ i 1992.
- At man er ved at lave en trilogi, er tit noget, man finder ud af undervejs. Men da jeg mærkede behovet for at skrive nye sange på dansk, opdagede jeg, at de udsprang fra samme kilde. Jeg tog fat i nogle af de musikalske lovmæssigheder og traditioner, jeg selv formulerede dengang. Jeg var ved at forene de to albums. Fortætte dem og føre dem videre, fortæller Lars H.U.G.
Singlen ’Ti sekunders stilhed’ udkommer på H.U.G.s 61-års fødselsdag den 11. september. Og den viser en fødselar i vokal topform – og med noget på hjerte.
- Vi må påtage os vores skæbne, siger Lars H.U.G. om sangens tema.
- Vi må påtage os at være mennesker på godt og ondt. I det kaos af larm, vi befinder os i i den velbjergede del af verden, begynder vores nærvær at sove. Vores empati falder i søvn. Der skal nogle store ting til for at få os ind i nuet. Og der kan en pause på ti sekunder lige vække en.
’Ti sekunders stilhed’ var åbningsnummeret ved hans koncert på dette års NorthSide Festival, hvor Lars H.U.G. også luftede et par andre numre, som kommer på det fremtidige danske album med originalt materiale, hvor alt er skrevet af ham selv. Under koncerten havde han en af sine aktuelle musikalske samarbejdspartnere ved sin side: Den tidligere Sort Sol-guitarist og Bleeder-frontmand Peter Peter.
Lars H.U.G. har været en central figur i dansk kulturliv, siden han i 1980 debuterede som frontfigur i Kliche med det skelsættende album ’Supertanker’. Solodebuten kom i 1984, hvor H.U.G. tolkede Søren Ulrik Thomsens digte fra samlingen ’City Slang’. Herefter fulgte udspillene ’Kysser himlen farvel’, ’KOPY’ og ’Blidt over dig’. Med ’Kiss and H.U.G. From a Happy Boy’ skiftede han til en jazzet lyd og engelsk lyrik – med succes: Albummet sikrede H.U.G. to Grammys i 1997 i kategorierne ’Årets Danske Album’ og ’Årets Danske Popudgivelse’. Seneste album fra Lars H.U.G. var 2003’s vestkystrockede ’Save Me From This Rock ’n’ Roll’.

2013
Hitmager, provokatør, poet, skuespiller, designer, billedkunstner, sanger og musiker. Få etablerede danske kunstnere kan smykke sig med så mange betegnelser.
Man kunne kalde ham dansk pops provokatør. Man kunne kalde ham smørtenor og kongen af dansk easy listening. Punk rebel. Storbypoet. Eller hit-snedker. Man kunne hæfte sig ved hans bløde stemme, de fængende omkvæd og den brede appel, mange af hans sange har. Eller man kunne hæfte sig ved hans skarpe kanter, stemmens knæk, og den evindelige trang til at provokere og ikke ligge under for andres forventninger.
Samtlige betegnelser ville være lige rigtige. Lars H.U.G. lader sig ikke fastholde eller sætte i bås. H.U.G. elsker at omfavne og udfordre på én gang.
H.U.G. runder et stort, rundt, skarpt hjørne, når han d. 11. september 2013 fylder 60. Stadig i fuldt vigør og snart barslende med det første dansksprogede album i mere end 20 år.
Lars H.U.G. blev født i Sorgenfri som Lars Haagensen. Allerede i skolen fik han kaldenavnet Hug – et navn, der hang ved hele vejen op gennem første del af hans karriere som musiker. I 1987 blev Lars Hug imidlertid sagsøgt af pibefabrikanten Poul Erwin Hug, der nedlagde forbud mod at benytte navnet Hug. Lars tog derfor navneforandring til Lars Hugh Uno Grammy – eller bare Lars H.U.G.
Egentlig var det billedkunstner, han ville være. I 1975 startede Lars H.U.G. på Det Jyske Kunstakademi i Århus og mødte her den ligesindede Johnny Voss. Sammen med keyboardspilleren Jens Valo og trommeslageren Brill dannede de bandet Kliché, der ikke lød som noget andet.
På den første festival for dansk punk, Pære Punk i 1978 i Aarhus, spillede en række af tidens første danske navne indenfor genren, bl.a. Sods, Lost Kids og Kliché. Pladeproducer og medstifter af Medley Records, Poul Bruun, signede Kliché og husker, hvordan nummeret “Militskvinder” skilte sig markant ud fra alt andet. Her var tale om noget så unikt som dansksproget punk-æstetik med en tekst af den kinesiske formand Mao og et poppet omkvæd, man kunne synge med på, første gang man hørte det: Bap bap - babbeliååh.
Allerede her blandede Lars H.U.G. ingredienser, der aldrig havde mødt hinanden, i en gryde han selv opfandt. Kliché optrådte i arbejdstøj, sang aldrig flerstemmigt og gav koncerter med et præg af happening og en lyssætning, der f.eks. kunne bestå af neonrør installeret i indkøbsvogne.
Musikken var mere inspireret af udenlandske stil skabere som Roxy Music, Brian Eno, David Bowie og Kraftwerk, end af datidens danske lyd.
Alt dette blev indfanget på debutalbummet “Supertanker”, der udkom til begejstrede anmeldelser i 1980 samt opfølgeren “Okay okay boys”, der udkom i 1982 og vakte lige så stor begejstring.
Kliché spillede sin sidste koncert i 1983. Gruppen arbejdede ihærdigt på endnu et album i 1984-85, men tæt på udgivelsen, valgte man alligevel at droppe albummet og opløse gruppen.
Kliché er blevet stående som et fyrtårn og en milepæl i dansk musik og har været inspiration for en stribe andre navne, bl.a. bands som TV-2 og Nephew.
Selv siger Lars H.U.G.: For både Kliché og undertegnede har det altid været en æressag, at andre blev påvirket af vores udtryk i det, de selv lavede. Ligesom vi selv har haft vores inspirationskilder. Det er en del af det at lave musik og være kreativ.
Lars H.U.G. debuterede som solist i 1984 med albummet “City Slang”, hvor han satte musik til Søren Ulrik Thomsens digte fra digtsamlingen af samme navn. I efteråret 1984 turnerede han som Lars Autoophug. Ved koncerterne blev det meste af musikken afspillet fra en båndoptager, og de medvirkende musikere optrådte udklædte, mens en skuespiller massakrerede en bil på scenen.

I 1987 blev albummet ”Kysser Himlen Farvel” en naturlig videreførelse. Denne gang stod H.U.G. på egne ben, hvad angik både tekst og musik. Singlerne ”Elsker Dig For Evigt” og ”Kysser himlen farvel” blev store hits, og sangen ”Mon de kan reparere dig” blev adskillige år senere en del af den officielle Danmarkshistorie, da H.K.H. Kronprins Frederik citerede teksten i sin bryllupstale til Kronprinsesse Mary.
Året efter ”Kysser Himlen Farvel” spillede Lars H.U.G. med backinggruppen The Copies på Roskilde Festival. Et tusindtalligt publikum ventede på en forsinket H.U.G. og på at høre sangene fra hit-albummet fra året forinden, men fik i stedet et sæt bestående af engelsksprogede cover-versioner, hvilket faldt mange for brystet.
Idéen om at nyfortolke kendte sange blev året efter omsat på albummet KOPY – et album, der både kunstnerisk og kommercielt blev en stor succes med H.U.G.’s udgaver af sange som ”Kvinde Min”, ”Så Længe Jeg Lever” og ”Dansevise”. Ved at udgive danske schlagere lang tid før de bliver stuerene, valgte H.U.G.. atter øretævernes holdeplads, men anmeldere og publikum tog albummet til sig. Da Kim Larsen på TV sagde ja til at introducere H.U.G.’s version af ”Kvinde Min”, omdøbte Larsen ham til Lars Kruk.
Det seneste dansksprogede album fra Lars H.U.G. var ”Blidt over dig” (1992), hvorfra singlerne ”Natsværmer” og ”? er lykken så lunefuld” blev store hits.
I de følgende år skrev og indspillede H.U.G. det engelsksprogede jazz-inspirerede album ”Kiss and H.U.G. from a happy boy” (1996), hvor den københavnske jazzgruppe Once Around The Park foruden et væld af gæstemusikere medvirkede. Herfra blev duetten med svenske Lisa Ekdahl, ”Backwards”, et stort radiohit, og igen formåede H.U.G. et skifte både stil og tempo og alligevel at fastholde og udbygge sin folkelighed.
Det seneste album fra H.U.G. er ”Save me from this rock’n’roll” fra 2003, der var på engelsk og primært inspireret af amerikansk west coast rock og country.
De senere år har H.U.G koncentreret sig meget om billedkunsten med mange ophold i udlandet og bl.a. med udstillingen »1000 Billeder Uden Lyd« og det stærkt limiterede grafik- og musikprojekt »Mappedyret«. Foruden en lang række værker, der har været udstillet og solgt på gallerier, har H.U.G. dekoreret caféen Pussy Galore, dekoreret i Tivoli, udstillet på konsulat i New York, designet en sofa for Læger Uden Grænser og skabt plakater og T-shirts for Familier med Kræftramte Børn, Folkekirkens Nødhjælp og Kræftens Bekæmpelse.
Som skuespiller har Lars H.U.G. medvirket i Nils Malmros' 
”Århus By Night” og Dan Turell-filmatiseringen “Mord I Paradis”.
Netop nu er Lars H.U.G. i færd med at indspille sit første dansksprogede album i mere end 20 år. Albummet har fået titlen “10 sekunders stilhed” og forventes at udkomme i foråret 2014.
Sangene på det kommende album er Lars H.U.G. classic. Pladen er en naturlig efterfølger til albummet “Blidt over dig” og indspilles i samarbejde med producer Povl Kristian, som har været med siden “Kysser Himlen Farvel”, og som i dag er et kendt navn indenfor filmmusik og dokumentar.
I forbindelse med indspilningerne af nyt album arbejder Lars H.U.G. sammen med danske musikere bosat i London og Danmark. I løbet af 2014 vil Lars H.U.G. være at finde på landevejen og diverse festivaler.
Et udsnit af Lars H.U.G.’s kunstværker kan ses på Designmuseum Danmark i København fra d. 12. september.
Lars H.U.G. kan på sin runde fødselsdag se tilbage på en karriere, hvor han med en række album har markeret sig som en af de mest toneangivende, respekterede, eksperimenterende og originale danske popmusikere, ligesom han har markeret sig som en særegen billedkunstner, for hvem det visuelle altid har spillet en stor rolle i musikken, såvel i brugen af scenografi og lyssætning ved koncerterne, som på de mange originale covers, der altid har præget H.U.G.’s udgivelser.
Som 60-årig er Lars H.U.G. stadig i fuldt vigør med såvel koncerter, sangskrivning, pladeindspilning og billedkunst.
Lars H.U.G. har for længst bevist, at han sætter aftryk, både som kunstner, som sanger og som menneske.

-------------------------------------------------------------------

…i lørdagens vellykkede gennemgang af det imponerende bagkatalog stak sangerens 20 år gamle pophits ”Kysser himlen farvel” og ”Elsker dig for evigt” ud som aftenens bedste indslag. Ja, faktisk nogle af de bedste i dansk pophistorie. Det er her, at Lars H.U.G. er allerbedst. Når han pakker sine kærlighedssange ind i poppet, men melankolsk vellyd, som gør dem friske og vedkommende mere end 20 år efter udgivelsen.
(Jyllands Posten, 2008- liveanmeldelse, fem stjerner)
Lars H.U.G. gentager successen når han tager på sommerturné i 2009
Lars H.U.G - Live sommeren 2009

…i lørdagens vellykkede gennemgang af det imponerende bagkatalog stak sangerens 20 år gamle pophits ”Kysser himlen farvel” og ”Elsker dig for evigt” ud som aftenens bedste indslag. Ja, faktisk nogle af de bedste i dansk pophistorie. Det er her, at Lars H.U.G. er allerbedst. Når han pakker sine kærlighedssange ind i poppet, men melankolsk vellyd, som gør dem friske og vedkommende mere end 20 år efter udgivelsen.
(Jyllands Posten, 2008- liveanmeldelse, fem stjerner)

Lars H.U.G. har for længst markeret sig som en af danskrockens allerstørste skikkelser – og det imponerende bagkatalog han har skabt, både som solist og som del af den stilskabende kvartet Kliche, er blandt den bedste musik der overhovedet er udgivet i Danmark. Belønnet med utallige Grammy-statuetter, Kanon-ophøjet af Kulturministeriet og solgt i oplag af den slags, der giver både guld og platinplader. Rækken af store hits er imponerende og sjælden – og der har forståeligt været tale om både gensynsglæde og massiv fællessang, ved H.U.G.s få udvalgte koncerter i 2008, hvor han og bandet har haft Greatest Hits på sætlisten.

”H.U.G. tryllebandt publikum”, hed det i overskriften på 24 Timers koncertanmeldelse fra Ålborg – og det virkede bestemt, som om at de 25.000 publikummer der overværede Slotskoncerterne på Ledreborg og det tusindtallige publikum på Plænen i Tivoli i København følte nøjagtigt sådan, da sangeren og hans band spredte deres musikalske tryllestøv.

For Lars H.U.G. selv har årets koncerter været en så positiv oplevelse, at han nu har valgt at samle bandet igen til en tur i sommeren 2009, med musikalsk fokus på det stærke repertoire der strækker sig fra Kliche-klassikere som ”Havets Blå” og ”Militskvinder”, over Kopy-sange som ”Når lygterne Tændes”, ”Dansevise” og ”Så længe jeg lever” - og til H.U.G.s egne store sangskriverøjeblikke som ”Natsværmer”, ”Waterfall”, ”Mon de kan reparere dig” og ”Kysser himlen farvel”.
Lars H.U.G. er naturligvis i front med vokal og guitar – og har gedigen backing i The Lookalikes: Kim Thomsen (trommer), Mikkel Riber (bas), Poul Reimann (tangenter), Rasmus Hedeboe (guitar) og Jimmi Riise (guitar, sax og keyboards).
Oktober, 2008

LARS H.U.G. LIVE 2008
Første koncerter med band siden sommeren 2004

Der er lagt op til store musikalske oplevelser, når sangeren, sangskriveren, musikeren, maleren og eneren Lars H.U.G. i sensommeren igen samler band omkring sig - for første gang siden sommeren 2004.
Maj, 2008

Anledningen er en håndfuld udvalgte koncerter, hvor H.U.G. & Co. vil fortolke de største sange fra den fornemme række af udgivelser, der er signeret Lars H.U.G.: ”City Slang” (84), ”Kysser himlen farvel” (87), ”Kopy” (89), ”Blidt over dig” (92), ”Kiss & Hug From A Happy Boy” (96) og ”Save Me From This Rock n Roll” (2003).

Det eksperimenterende har om noget været H.U.G.s varemærke gennem alle årene. Trods genreskift har han formået at være blandt de mest toneangivende, respekterede og originale kunstnere herhjemme - med et udtryk, der spænder fra new wave og art rock over fuldtonet pop til jazz og singersongwriter-traditionen. Hver især hører ovennævnte udgivelser til blandt højdepunkterne i dansk musik, for slet ikke at tale om hans arbejde med den banebrydende gruppe ’Kliche’ i årene forud for solokarrieren.

Blandt de få annoncerede koncerter er bl.a. en koncert på Train i Århus (30/8) og i Tivoli, København (5/9) – og dertil kommer så to ”slotskoncerter” på Ledreborg Slot den 16. og 17. august, hvor Lars H.U.G. og band vil have RadioUnderholdningsOrkesteret som ekstra kraftig backing, i en række stort orkestrerede udgaver af H.U.G.s Greatest Hits.

On stage:
Lars H.U.G. (vokal og guitar), Kim Thomsen (trommer), Mikkel Riber (bas), Poul Reimann (tangenter), Rasmus Hedeboe (guitar) og Jimmi Riise (guitar, sax og keyboards).


Maj 2008

AKUSTISK – EFTERÅR 2007

Da Lars H.U.G. for første gang lod sig overtale til at drage på en akustisk tur, var det mest af alt for eksperimentets skyld. På forhånd syntes det nærmest som en umulighed at omsætte H.U.G.s nærmest perfektionistiske pladeproduktioner til det intime udtryk, der kræves af et nedbarberet set-up kun bestående af én stemme, to guitarer og lidt slagtøj?

Ikke desto mindre lykkedes eksperimentet over al forventning. De mange perler fra H.U.G.s omfattende repertoire stod lysende klart i smukke og nøgne fortolkninger – mens sangeren selv viste sig at være en både varm, underholdende, skæv og helt igennem perfekt guide til sit eget originale univers.


Efter mange opfordringer drager Lars H.U.G. igen på akustisk tur i efteråret 2007, hvor han spiller ganske få udvalgte koncerter i selskab med guitaristen Rolf Hansen og percussionisten Anders Stochholm:

4. + 5. okt. DFDS Rock Cruise (København-Oslo)
11. okt. Frederiksværk, Gjethuset
12. okt. Holbæk, Elværket
13. okt. Kbh., Amager Bio

Repertoiret ved disse koncerter hentes både blandt H.U.G.s mange store hits og blandt musikernes mere personlige favoritter fra den fornemme række af udgivelser, der er signeret ’Lars H.U.G.’: ”City Slang” (´84), ”Kysser himlen farvel” (´87), ”Kopy” (´89), ”Blidt over dig” (´92), ”Kiss & Hug From A Happy Boy” (´96) og ”Save Me From This Rock´n´Roll” (2003).

Det eksperimenterende har om noget været H.U.G.s varemærke gennem alle årene. Trods genreskift har han formået at være blandt de mest toneangivende, respekterede og originale kunstnere herhjemme - med et udtryk, der spænder fra new wave og art rock over fuldtonet pop til jazz og singersongwriter-traditionen. Hver især hører ovennævnte udgivelser til blandt højdepunkterne i dansk musik, for slet ikke at tale om hans arbejde med den banebrydende gruppe ’Kliche’ i årene forud for solokarrieren.

Det er med andre ord ikke underligt, hvis der atter er store forventninger til at opleve en neddæmpet og helt nærværende Lars H.U.G. – der også selv ser frem til at lade øjeblikket vokse sig stort i tæt samspil med publikum.”I believe in love, till the end of the day, till the end of the night, till the end of the world, till there´s nobody there to keep you warm at night…Keep on spinning”
(Lars H.U.G.: “Till the end of the world”)
LARS H.U.G. – AKUSTISK FORÅR 2006

”Aftenens ikke eksisterende sætliste skulle ende med at rumme mange højdepunkter fra en karriere, der har været præget af hans mangesidede talent, originalitet og lysten til at eksperimentere.” (Skive Folkeblad)

”Bandet (…) valgte efterfølgende at løsne sikkerhedsbæltet og droppe sætlisten, og gav et brag af en koncert fyldt med spontanitet, ironi, humor og musikalitet i skøn forening, man alt for sjældent oplever på spillestederne.” (Folkebladet Årup)Da Lars H.U.G. i foråret 2005 lod sig overtale til at drage på sin første akustiske tur nogensinde, var det vist mest et eksperiment. For hvordan skulle det lykkes at omsætte H.U.G.s nærmest perfektionistiske pladeproduktioner til det intime udtryk der kræves af et set-up med én stemme, to guitarer og lidt slagtøj? Som man kan se af ovenstående citater lykkedes det ud over al forventning. De mange perler fra H.U.G.s omfattende repertoire stod lysende klart i smukke og nøgne fortolkninger – mens sangeren selv, viste sig at være en både varm, underholdende, skæv og helt igennem perfekt guide til sit eget originale univers. . .

Efter mange opfordringer drager Lars H.U.G. derfor igen på akustisk tur i marts/april 2006. Igen i selskab med guitaristen Rolf Hansen og percussionisten Anders Stochholm. Repertoiret ved disse koncerter hentes både blandt de mange store hits og blandt de mere personlige favoritter, i den fornemme række af udgivelser der er signeret Lars H.U.G. ”City Slang” (´84), ”Kysser himlen farvel” (´87), ”Kopy” (´89), ”Blidt over dig” (´92), ”Kiss & Hug From A Happy Boy” (´96) og altså ”Save Me From This Rock´n´Roll” (2003) - er titlerne på Lars H.U.G.s samlede solo-output. Og er udgivelserne ikke mange i antal, hører de til gengæld hver især til blandt højdepunkterne i dansk musik, præcis som hans arbejde med den banebrydende gruppe Kliche, gjorde det i årene forud for solokarrieren. Så det er ikke underligt, hvis der atter er store forventninger til at opleve en neddæmpet og helt nærværende Lars H.U.G. – der ser frem til at lade øjeblikket vokse sig stort, i tæt samspil med publikum.

Lars H.U.G. kunne i 2004 fejre sit 25 års jubilæum som musiker – og som en af de mest markante og stilskabende danske kunstnere gennem årene. Lars H.U.G.s seneste udgivelser – ”Save Me From This Rock´n´Roll” og “Greatest H.U.G.” har begge for længst givet guldplader til ophavsmanden. Og så kan vi vel kun håbe på, at der ikke igen skal gå 7 år før Lars H.U.G. er klar med et nyt studiealbum…
Aarhus: Nørre Allé 70A 1 - 8000 Aarhus C - tel. 86127722