skandinavian_artister > Julie

Julie Berthelsen
Julie ønsker mindre stress og mere balance – både af verden og af sig selv. Det viser hun med ”Closer”, der ridser hendes kunstneriske løbebane op: Hun tolker sin fars grønlandske sange, giver afdæmpede versioner af karrierens højdepunkter og leverer reflekterede nye numre.
Aktuelle koncerter
Julie Berthelsen
Ingen aktuelle koncerter
Luk
Julie Berthelsen
September 2010:

Akustisk album opsummerer Julie

Julie ønsker mindre stress og mere balance – både af verden og af sig selv. Det viser hun med ”Closer”, der ridser hendes kunstneriske løbebane op: Hun tolker sin fars grønlandske sange, giver afdæmpede versioner af karrierens højdepunkter og leverer reflekterede nye numre.

Titel og cover fortæller i sig selv hele historien: Dette er udspillet, hvor Julie tager lytteren helt tæt på og hele vejen rundt, og hun gør det roligt og sanseligt. For efter en række popalbums, der alle endte i toppen af hitlisterne, springer hun ud som historiefortæller på ”Closer”.
Udgivelsen ligger i forlængelse af en akustisk koncertrække, hvor hun optrådte med sin fars grønlandske sange og nøje valgte numre fra bagkataloget – kun bakket op af tangenter og guitar.
Efter koncerterne strømmede det ind med ønsker om, at de stille versioner skulle indspilles, og Julie og bandet følte også trang til at få et håndfast bevis på deres arbejde. I stedet for at nøjes med en live-optagelse tog de opsætningen i studiet, hev en kontrabassist ind, kælede for sangene og gav ”Closer” den atmosfære af harmoni, som Julie ønskede.
- Det er et organisk, balanceret og ærligt album, som siger meget om, hvor jeg er i dag, siger Julie og forklarer:
- Jeg prøver at lære at tage det roligt og være til stede i nuet. Der er stress og grå hår nok i verden. Næsten alle i min omgangskreds har været nede med stress, og jeg har selv skullet lære, at jeg ikke kan styre alting. Det har taget mig 10 år, men jeg er ved at have redskaberne.

Netop det tema behandler ét af albummets to nye numre ”All My Tomorrows” – det andet nye nummer er duetten med Brian Rice, ”Curtain Call”.
Roen og modenheden viser sig imidlertid også ved, at Julie har mandet sig op til at tolke sin fars sange. Sange, som er allemandseje i Grønland.
- Det har været en stor ære at få lov til at præsentere dem for et dansk publikum. Jeg har bare skullet være klar til at gøre det, men både til koncerterne og nu på albummet har der været tid og plads til deres følelser og atmosfærer. Og det har givet det hele et mere historiefortællende element, siger Julie.

Det er nemlig dybt personlige, sjælesøgende skildringer af savn og længsel vævet ind i et billedsprog, der emmer af Grønlands natur og vidder – blandt andet ”Timmissatut ilillunga” står stærkt. Men især sangene, som Julies faster oprindeligt lagde vokal til – såsom ”Kisimiinngilatit” og ”Ilumut taamaassanerpa” – har været særlige for Julie at gøre til sine egne.
- Jeg har jo hørt de sange, siden jeg lærte at kravle, og jeg startede selv karrieren som korpige i min fars band. Så tingene kommer meget tæt på, men det føles rigtigt. Og det er en klar sidegevinst at kunne komme med nogle fortællinger, som giver et andet billede af Grønland og grønlændere, siger hun.

Så der er et element af hjemkomst over ”Closer”. Og derfor virker det naturligt, at Julie samtidig genbesøger højdepunkter fra sin karriere som de uomgængelige radiohits ”Every Little Part of Me”, ”It’s a Wonderful Feeling” og ”Shout (Our Love Will Be the Light)” og de slidstærke ”Home” og ”Lover’s Lullaby”.

Hun har aldrig lagt skjul på, at hun til tider bliver træt af at synge nogle af sangene, som med tiden er blevet moderne evergreens. Men via arbejdet med ”Closer” virker de friske på ny.
- Det, der var så fedt, da vi var færdige, var, at jeg virkelig nød at høre numrene igen. Det har været en genoplivning for mig. ”Shout” har vi gjort til noget helt andet, og ”Wonderful Feeling” har fået nye krydderier, siger Julie.

Det skyldes i høj grad musiker- og producerholdet, som hun kalder nogle ’skønne soft dogs’. Sammen er de ikke gået blindt efter de største hits, men efter de bedste sange, og de sange, som passede ind i det blide univers.
- Det gode er, at det rent faktisk er endt med at blive en blanding af mine egne favoritter og sange, som rummer en enorm stor taknemmelighed fra min side og minder om, hvor godt jeg er blevet taget imod. Kigger jeg tilbage over de sidste otte år, tænker jeg: Hold da op, jeg har godt nok aldrig manglet noget.

Fakta – ”Closer”
Julie – vokal.
Mads Løkkegaard – alle guitarer og kor.
Peter Dencker – alle tangenter og kor.
Henrik Møller – bas.

Gæster i studiet:
Bryan Rice – vokal på ”Curtain Call”.
Mads Lumholt – vokal p å”Shout”, ”Neriunneq” og kor på ”Wonderful Feeling”, ”Qamani”.
Nina Kreutzman Jørgensen – vokal på ”Shout”, ”Neriunneq” og kor på ”Wonderful Feeling”, ”Qamani”.
Rune Harder-Olesen – percussion på ”Alt hvad et hjerte kan bære”, ”All my tomorrows”, “Curtain Call”, “Every little part of me”, “If trust is just a word”, “Lige nu”, “Qamani” og “Shout (Our Love Will Be the Light)“.
Alle sange er arrangeret af Mads Løkkegaard, Peter Dencker & Henrik Møller.

Indspillet og mixet i Grapehouse Studio af Rune Nissen-Petersen.
Masteret af Nikolaj Vinten.
Produceret af Rune Nissen-Petersen, Mads Løkkegaard og Peter Dencker. Co-produceret af Julie Berthelsen.

Fakta – Julie år for år

1979 Julie fødes i Århus
1980 Familien flytter til Grønland.
1995 Bliver som 14-årig hyret som korsanger ved gendannelsen af faderens orkester Sume
1998 Er med i gruppen NANU, hvis speciale er grønlandske sange og chanting.
1999 Flytter til Århus for at studere medicin.
2002 Deltager i Popstars og bliver nummer to.
Debutsinglen ”Every Little Part of Me” sælger mere end 30.000 eksemplarer og går ind som nummer ét på singlehitlisten, radiolisten og Tjeklisten.
2003 Debutalbummet ”Home” udsendes, går direkte nummer ét på albumlisten og sælger 35.000 eksemplarer på blot to uger. Albummet ender med at sælge knap 100.000 eksemplarer.
Vinder en ZULU Award, ”Årets Sangerinde”.
Indspiller nummeret ”Jesus & Josefine” i duet med Martin Brygmann til årets familiejulekalender på TV2.
2004 Vinder tre Danish Music Awards, “Årets Sangerinde”, “Årets Nye Danske Navn” og “Årets Danske Popudgivelse”.
Det andet album ”Julie” udsendes og singlen ”It's a Wonderful Feeling” bliver et stort hit.
Optræder ved Kronprinsebrylluppet med sine grandfætre.
2005 Bliver ambassadør for Red Barnet.
2007 Det tredje album ”Asasara” (”Min Elskede”) udsendes og går nummer ét på hitlisten.
2009 Udsender sit første dansksprogede album ”Lige nu”, som stryger ind som nummer fem på albumhitlisten.
Medvirker i kampagne for Kræftens Bekæmpelse.
2010 Vinder af AllStars med et kor fra Grønland.
Vært på Melodi Grand Prix.
Udsender albummet ”Closer”.

Billeder og cover:
presse.sonymusic.dk
Bruger: presse
Kode: adgang

Yderligere information:
Nanna Clausen
Promotion manager
T: + 45 33 76 03 00
E: nanna.clausen@sonymusic.com


Det nye album har fokus på melodi, og sangene er skrevet af Julie i tæt samarbejde med Marcus Winther-John (Indside The Whale) og Mads Haugaard (Colorblind), som også har stået for produktionen. Dette samarbejde har tilført albummet et nyt frisk pust, både med de danske og mere personlige tekster samt med en mere opdateret pop produktion, der bestemt

Julie på akustisk turné

Ned i tempo, tid til fortællingen og tid til indlevelsen. Det bliver nogle af overskrifterne, når Julie drager på en akustisk mini-turné fra midten af januar 2009. En række små og eksklusive koncerter med en stemme, en guitar og et keyboard. Første koncert finder sted i Brønderslev den 31. januar, og Julies stemme giver varme til de kolde vintermåneder frem til midt marts.

Sange fra de første tre albums bliver på den akustiske turné krydret med små fortællinger og sange fra Julies hjemland, Grønland. Derudover vil der være mulighed for at stifte førstehånds bekendtskab med en del af materialet fra Julies næste album.
December, 2008

Det fjerde album udsendes i februar, og det bliver samtidig det første, hvor Julie synger på dansk. Singlen ”Lige nu” har haft snigpremiere, og det er blevet flot modtaget på radiostationerne.


Julie har leveret nogle stærke popudgivelser både på engelsk og grønlandsk. Til februar går Julie nye veje når hun for første gang udgiver et dansksproget album. Albummets første single “ Lige nu” er allerede ude og godt modtaget af landets radiostationer. Fra midten af januar tager Julie nogle af hendes dygtige musikere under armen og spiller en række akustiske koncerter landet rundt. Til sommer turnerer hun igen med fuldt band.
November, 2008

Julie Berthelsen går nr. 1 med ”sin elskede”

Mandag d. 22. januar udkom det tredje album fra sangerinden Julie Berthelsen, ”Asasara”, som oversat fra grønlandsk betyder ”Min elskede”. Albummet har ikke været på gaden i mere end en uge, før det hitter på den danske albumhitliste, og det er gået ind som intet mindre end nummer 1! Med mere end 120.000 solgte eksemplarer af sine første to albums, er der altså igen lagt op til en succes med det tredje album!
Januar 2008

Oplev Julie live
”Asasara” indeholder stærke popsange, som først og fremmest handler om kærligheden, for eksempel albummets første hitsingle ”Take Me Away” eller den noget blidere ballade ”When We Fall In Love Again”. Netop disse to sange kan i foråret opleves på tv, hvor Julie optræder. Se Julie i Tv2 Charlie’s ”Talkshowet Meyerheim” allerede d. 14. februar med ”Take Me Away” eller se hende d. 24. marts, hvor hun optræder i Tv2 Charlie’s nye show ”Charlie Varieté” med balladen ”When We Fall In Love Again”. Derudover kan Julie også opleves med live-optræden, når DR1 lørdag d. 17. februar sender deres store indsamlingsshow, ”Danmarks Indsamling”.

Julie kan opleves på tættere hold, når hun i marts starter sin Danmarksturné. Se her listen over forårets koncerter:

22.03 Musikhuset, Esbjerg
30.03 Baltoppen, Ballerup
31.03 Pumpehuset, Kbh
05.04 Train, Århus
06.04 Skråen, Ålborg
07.04 Godset, Kolding
14.04 Kulturhuset, Struer

www.julie.gl
www.emimusic.dk
www.skandinavian.dk
JULIE – ASASARA
- det tredje soloalbum fra den dansk/grønlandske sangerinde

Det længe ventede tredje album fra Julie Berthelsen har fået titlen ”Asasara” – det grønlandske ord for ”min elskede”. En præcis overskrift for denne rejse ad kærlighedens veje og vildveje, fortalt i 13 nye sange. Fra sange om den overstrømmende og lykkelige forelskelse og det stærke forhold vi alle drømmer om – til de mere blåtonede sange om al den tvivl, nagen og jalousi der følger med, når kærligheden ikke makker ret. Overalt fortalt og fortolket overbevisende af Julie Berthelsen, der endnu engang synger hjertet ud, så det kan mærkes, at her er en der kender alle følelserne.

Med mere end 120.000 solgte eksemplarer af sine to første albums, har der naturligt været store forventninger til et nyt album fra Julie – og ”Asasara” er det overbevisende resultat af efterhånden to års arbejde med at skrive og finde nye sange og få dem indspillet på den helt rigtige måde. Mere end halvdelen af sangene på ”Asasara” har Julie som med-sangskriver – mens de øvrige er nøje håndplukket fra gode sangskrivere i ind- og udland.

”Asasara” byder naturligvis på flere af de klare og umiddelbare powerpop-sange, der efter monsterhits som ”Shout” og ”It’s A Wonderful Feeling” nærmest er blevet en slags signaturnumre for Julie. Radiostationerne har allerede lagt den kraftige førstesingle ”Take Me Away” i top-rotation – og på ”Asasara” følges den op af andre potentielle radiohits som ”Time Traveller”, ”Ain’t Giving Up” og ”Someone Else’s Dream”, alle med Julies intense vokal som det absolutte fikspunkt.

Det er tydeligt at mange af de sange Julie ikke selv har været co-writer på, til gengæld er skrevet direkte til hende. Som eksempelvis sangene fra det svenske makkerpar Wolbeck og Lindblom, der tidligere har skrevet til og med Julie – og som her på ”Not That Song”, ”November December” og ”I Rise Above” (skrevet med Julie), endnu engang fanger lyden af Grønlands åbne vidder og uendelige horisonter, som den perfekte baggrund for Julies store stemme og tekster om savn, længsel og om at finde styrken i sit eget hjerte. Julies eminente sans for det store drama fornægter sig ikke på fornemme ballader som ”When We Fall In Love Again” og ”All I Ever Wanted”. Den fine signatursang ”Tomorrow” fra den svenske tv-serie ”Kronprinsessen” og Julies helt personlige hyldest til kronprinseparrets bryllup - titelnummeret ”Asasara” - er med til fuldende indtrykket af et særdeles stærkt tredje album fra en af vores bedste sangerinder.

”Asasara” er produceret af Oli Poulsen, Niels Brinck, Vacuum, Moh Denebi, Thomas Gustafsson, Jean-Paul Wall, Mads Haugaard, Rune Westberg og Mikkel Damgaard.

”Asasara” udkommer i Danmark og Grønland den 29. januar 2007. Julies forårsturne rundt i Danmark starter den 23. marts i Musikhuset i Esbjerg.

For yderligere information:
EMI Music Denmark

www.julie.gl
www.emi.dk
Julie ”Take Me Away”
Helt ny single fra kommende album

Julie er pt. ved at lægge sidste hånd på sit tredje album


Førstesinglen ”Take Me Away” er den melodiøse iørefaldende pop-rocker, hvor Julie får god anledning til at vise spændvidden og tyngden i sin vokal og talent i det hele taget.

Det er en sang, der kan tolkes på mange måder – måske den frustrerede kvindes klagesang om et nyt og mere spændende liv, måske er det en opfordring til ridderen på den hvide hest om at komme og tage en væk – men det er under alle omstændigheder en top vital og energigivende sang, hvor hjertet er med og bliver sunget ud med stor musikalitet.


Julie ”Tomorrow” - Marts 2006

Julie har indsunget nummeret ”Tomorrow” til TV-serien ”Kronprinsessen”.

Mens Julie p.t. arbejder på sit tredje album med svenske og danske sangskrivere og producere, har Julie indsunget et nummer til TV-serien ”Kronprinsessen” der kører på DR1.

Sangen der hedder ”Tomorrow” er skrevet af Jean-Paul Wall, Julie, Emil Gotthard samt Magnus Funemyr.

For at glæde alle Julie fans, vil det i løbet af kort tid være muligt at købe sangen digitalt fra de fleste danske og svenske digitale musikudbydere.


Turné i november 2004 og februar 2005

Når det nye album alene bærer titlen ’Julie’, er det ikke mindst for at markere at det i høj grad er Julie Berthelsens eget album.

Julie har denne gang deltaget i alle facetter af arbejdet, fra sangskrivning til valg af producere og musikere. Resultatet er blevet et album, der fra bunden er bygget op omkring den karismatiske sangerinde med den store udstråling og den karakteristiske stemme.
JULIE solgte til guld (25.000 ex.) allerede i første uge efter udgivelsen!
’Julie’ rummer 12 nye sange. Fællesnævneren er pop, men med en snært af både rock, soul, country, gospel og R&B. Adskillige genrer spundet sammen af Julies store stemme.

I Danmark var Julie ukendt for de fleste da hun, i november 2002, sendte singlen ”Every Little Part Of Me” på gaden. Knap to år efter kan hun se tilbage på en forrygende succes: mere end 90.000 solgte albums, tre Danish Music Awards, en Zulu Award – og tre af sidste års mest populære singler på dansk radio.

I januar 2004 indledte Julie rejsen mod sit andet album. Hun inviterede forskellige sangskrivere til et kreativt ophold på Samsø - hvor hendes faste samarbejdspartner, produceren og multimusikeren Moh Denebi fra Stockholm også var til stede.

Efter en uge på øen lå en lille samling sange klar – og det stod Julie klart, at det var sådan fundamentet for det nye album skulle skabes: der skulle skrives masser af sange og først herefter kunne hun tage stilling til, hvordan albummet i øvrigt skulle forme sig.

Henover de næste måneder pendlede Julie mellem Stockholm og København – og i samarbejde med erfarne sangskrivere som Michael Ruff, Storm Lee, Wollbeck & Lindblom, Paul Rein, Mats Berntoft, Rune Westberg, Jascha Richter, Poul Krebs og Henrik Jansson, blev det til 25 nye sange, hvoraf de 12 fandt deres vej til albummet ’Julie’.

Et par af sangene opstod ud af nærmest tilfældige møder med sangskrivere som da Julie og Moh var til en Michael Ruff koncert i Stockholm – og overvældet over hvad de hørte, inviterede Ruff til studiet for at skrive sammen med dem. Resultatet kan høres på nummeret ”Calling You”.

På samme måde med albummets enlige duet. Folkene bag den svenske stjerne Peter Jöback, spurgte, om Julie ville synge duet med ham på hans kommende album. Julie accepterede - hvis Jöback ville komme forbi studiet og skrive med hende og Moh. Resultatet blev ”Here And Now”. Et nummer hvor de to sangere klinger sjældent godt og åbenlyst nyder at udfordre hinanden.

’Julie’ er indspillet i Stockholm mellem forsommer og august 2004 med Julie og Moh som de drivende kræfter. Med ved indspilningerne var et hold af A-klasse musikere; guitaristerne Staffan Astner og Mats Berntoft, trommeslageren Christer Jansson, korsangerinden Johanna Olofsson og keyboardspilleren Jesper Nordenström.

’Julie’ udkommer den 27. september – fulgt op af en Danmarksturne, der starter 29. oktober i Portalen i Greve.


September 2004

KANON DEBUT FOR JULIE
- 55 uger på Hitlisten - stadig i toppen
- mere end 85.000 eksemplarer solgt
- seneste single ligger stadig lunt på spillelisterne
- kunne opleves live fra 29. marts - 1 .sept. 2003
- 3 priser ved DMA - 2004

Det er svært at forestille sig en meget mere succesfuld start på solo-karrieren, end den Julie har fået med sit debut-album HOME. Albummet stormede direkte ind på førstepladsen af Hitlisten, opgørelsen over de mest solgte albums i Danmark - og har i skrivende stund ligget 32 uger på top 40 listen. Mere end 80.000 eksemplarer er der allerede solgt af
albummet - og guld -og platinpladerne er for længst i hus.

Julie var jo ikke helt ukendt med førstepladser - eftersom hendes første single, EVERY LITTLE PART OF ME, lå ikke mindre end 7 uger på toppen af singlehitlisten og efterhånden er solgt i omegnen af 35.000 eksemplarer. Singlen har i det hele taget været et af de allerstørste hits i Danmark i vintersæsonen 2002 - 2003 og lå også i flere uger på toppen af listen over de mest spillede sange i dansk radio. Den næste single - SHOUT - fulgte trop. Sangen var blandt de 10 mest spillede på dansk radio i foråret.

Næste skridt for Julie var live-scenerne i Danmark og Grønland. Den 28. marts åbnede hendes turne i kulturhuset Kattuaq i Nuuk, Grønland - og derefter så planen ud som følger: 29/3 Kattuaq, Nuuk, 4/4 Magasinet, Odense, 5/4 Tobakken, Esbjerg, 10/4 Portalen, Greve, 11/4 Toldkammeret, Helsingør, 17/4 Skråen, Ålborg, 18/4 Train, Århus og 25/4 Vega, København. Med sig ud på spillestederne havde Julie et fem mands band bestående af: Sune Bahr - trommer, Peter Honoré - guitar, Mads Lykkegaard - guitar, Martin Sommer - keyboards og Janus Rau - bas.


Det er nok årets debut der er signeret Julie med mellemnavnet Ivalo og efternavnet Berthelsen. Med sin første single – EVERY LITTLE PART OF ME – røg hun i massiv rotation på de danske radiostationer samtidig med at publikum tog den grønlandske sangerinde til deres hjerter og købte mere end 35.000 eksemplarer af den store ballade.

Julie gentog kunststykket med sit debutalbum – HOME – der ved udgivelsen i februar røg direkte ind på førstepladsen af den danske hitliste og solgte mere end 25.000 eksemplarer den første uge i handelen. Det er sandsynligvis stemmen der gør det – og hvor vi længe har været vant til at lytte til sangerinder der lød som var det skala-øvelser mere end følelser der var på spil, er det en fornøjelse at flyde væk i Julies rå og varme vokal, der både rummer lyden af hjemlandets store vidder og et fantastisk nærvær.

De 12 originale sange på debutalbummet er enten valgt af Julie selv eller har hende som medkomponist og/eller tekstforfatter – og overalt er musikken bygget op omkring hendes store og intense vokal. Og dem der, efter at have lyttet til den storhittende førstesingle, troede at Julie kun var ballade-sangerinde – kan godt begynde at tænke anderledes. Julie boltrer sig ubesværet i stilarterne – og synger hjertet ud, uanset om genren er rock, soul, R&B, pop, ballader eller noget mere udefinerligt.

Og nu kom så turen til Julie i levende live – med et tæt og tændt band i ryggen. I marts/april måned tog hun på indendørs turne i såvel Grønland som Danmark – og sommeren over var Julie & Band at finde på en lang række festivals og open air koncerter rundt omkring i Danmark.

Live 2003: Julie Berthelsen – vokal, Sune Bahr – trommer, Peter Honoré – guitar, Mads Lykkegaard – guitar, Martin Sommer – keyboards og Janus Rau – bas.

Læs mere på www.julie.gl

JULIE – BIOGRAFI

Og hvem er hun så, denne 24-årige sangerinde der for bare et halvt år siden var ukendt for de fleste danskere - men til gengæld var kendt for sit store og mangesidede talent af de fleste i hjemlandet Grønland. Det fulde navn er Julie Ivalo Berthelsen. Hun er født i Århus i 1979 – hvor moderen dengang studerede – men vendte hjem til fædrelandet allerede et halvt år efter og tilbragte så de næste fem år i den lille by Godhavn i Diskobugten. Faderen er en af Grønlands mest kendte musikere og moderen var aktiv idrætsudøver – to udfoldelsesområder der også altid har præget Julies eget liv. Allerede som meget ung elskede hun at stille sig op og synge – og som fem-årig begyndte hun aktivt at dyrke langrend. Da Julie var fem flyttede familien til hovedstaden Nuuk, hvor hun boede helt frem til hun i 1999 flyttede til Danmark for at studere medicin. Som 11-årig begyndte Julie for alvor at synge – og allerede som 14-årig blev hun hyret som korsanger ved en gendannelse af faderens band Sume (nok Grønlands mest legendariske orkester – der i storhedstiden i 70erne også havde et stort publikum i Danmark og resten af Skandinavien). Julie lavede sine første studie-indspilninger som 16-årig – og er siden blevet flittigt brugt som både solist og korsanger, hos skiftende lokale bands og musikere. I 1998 var hun med til at danne gruppen Nanu (med speciale i Grønlandske sange og landets helt særegne ”chanting”) - som hun har optrådt overalt i hjemlandet med og på besøg i både Island og Danmark. Musikken har undervejs givet Julie bunker af oplevelser – og hun har bl.a. optrådt som opvarmning for så forskellige kunstnere som TV2, Flemming Jensen og den engelske supergruppe Blur!

Sideløbende med musikken var Julie en meget aktiv skiløber (langrend). Som 14-årig blev hun udtaget til junior-landsholdet - og frem til ´99, har hun repræsenteret sit land ved konkurrencer i Canada, Alaska, Norge, Sverige og Italien. Hun har lavet massevis af både lokalt- og nationalt tv som bl.a. studievært (har de seneste tre år været vært sammen med Hans Otto Bisgaard på DRs ”Julehilsen Til Grønland”) og har derudover lavet en del modelarbejde. Og så blev det – travlheden til trods – altså også til en studentereksamen, ovenikøbet af en sådan kvalitet at den bragte Julie Berthelsen ind på medicinstudiet i Århus i 1999. Inden en pladekontrakt umiddelbart vendte op og ned på planerne, var Julie overbevist om at hun skulle være læge og skulle hjem og virke i Grønland. Hun er iøvrigt stadig fast besluttet på at vende hjem som færdiguddannet læge – det bliver bare lige lidt senere end først planlagt...


marts 2003

EN FANTASTISK START PÅ JULIES SOLO-KARRIERE
- mere end 18.000 singler solgt på blot 2 uger.
- Debut plade udsendes 17.02.03 og får titlen ”Home”

Med udgivelsen af singlen EVERY LITTLE PART OF ME opfyldte den 23-årige Julie Ivalo Berthelsen et af sine store personlige mål – nemlig at få udgivet en plade i eget navn. Det var åbenlyst at mange havde hende som favorit i årets udgave af Popstars, men at der stod så mange danskere klar til at købe hendes første single, kom bag på alle involverede. På de første 20 dage i handelen var der solgt ikke mindre end 18.000 eksemplarer – og mange forretninger havde undervejs meldt singlen udsolgt indtil flere gange.

Det betød at EVERY LITTLE PART OF ME i fredags strøg op på den danske single-salgslistes 1. plads. Også radiostationerne har taget godt imod Julies stærke ballade – og lytterne på P3s Tjeklisten har stemt sangen ind på en 1. plads.

Inden Julie drager hjem til Nuuk og Grønland for at holde jul og nytår med familie og venner, venter der et travlt program for den nyslåede solist. Julie pendler p.t. frem og tilbage mellem København og Stockholm (de to byer hvor hendes debutalbum indspilles), men i den allernærmeste fremtid er der alligevel chancer for at opleve den populære sangerinde i de danske medier, bl.a. i Snurre Snups Søndagsklub på TV2 (hvor hun den 24. december bl.a. kan høres med en sang på modersmålet grønlandsk) og i programmet ”Nu’ det Jul” (på DR 1 den 25. december).

Julies debutalbum udkommer d. 17 februar og følges op med en tur på udvalgte spillesteder i april og sommeren over.

Læs mere om Julie på hjemmesiden: www.julie.gl

19. december 2002


JULIE SOLODEBUTERER 2. DECEMBER!
- single og album på vej fra Popstars´ #2

Da det stod klart for tv-seerne at Julie Berthelsen ikke ville vinde dette års udgave af Popstars, var der mange der håbede, at det ikke var det sidste man kom til at høre til den talentfulde sangerinde. Dagen efter afsløringen glødede telefonerne hos Metronome (der producerer Popstars-serien). Og i røret var der ikke bare nogen, der godt lige ville snakke med ham der Jon – nej, der var også massevis af opkald fra folk, der ville høre, om ikke man på en eller anden måde kunne få fat i Julies sang på en CD.

Det kan man heldigvis snart – for det var ikke bare en masse tv-seere, der her oplevede genuint talent, det var også Metronome og Medley Records, der i Julie Berthelsen oplevede en sangerinde, de meget gerne ville indlede et kreativt samarbejde med. I skrivende stund er Julie i fuld gang med at indspille sit første album, og allerede 2. december er hendes første single på gaden med en helt ny indspilning af sangen EVERY LITTLE PART OF ME - den stærke ballade Julie fik en masse fans på at synge i tv-serien. Sangen er ny-indspillet i Stockholm og er produceret af det svenske producer-par Moh Denebi og Mats Berntoft.

Og hvem er hun så, denne 23-årige sangerinde der for få måneder siden var ukendt for de fleste danskere, men til gengæld var kendt for sit store og mangesidede talent af de fleste i hjemlandet Grønland. Det fulde navn er Julie Ivalo Berthelsen. Hun er født i Århus i 1979 – hvor moderen dengang studerede – men vendte hjem til fædrelandet allerede et halvt år efter og tilbragte så de næste fem år i den lille by Godhavn i Diskobugten. Faderen er en af Grønlands kendteste musikere og moderen var aktiv idrætsudøver – to udfoldelsesområder der også altid har præget Julies eget liv. Allerede som meget ung elskede hun at stille sig op og synge, og som fem-årig begyndte hun aktivt at dyrke langrend. Da Julie var fem flyttede familien til hovedstaden Nuuk, hvor hun boede helt frem til hun i 1999 flyttede til Danmark for at studere medicin. Som 11-årig begyndte Julie for alvor at synge – og allerede som 14-årig blev hun hyret som korsanger ved en gendannelse af faderens band Sume (nok Grønlands mest legendariske orkester, der i storhedstiden i 70’erne også havde et stort publikum i Danmark og resten af Skandinavien). Julie lavede sine første studie-indspilninger som 16-årig og er siden blevet flittigt brugt som både solist og korsanger hos skiftende lokale bands og musikere. I 1998 var hun med til at danne gruppen Nanu (med speciale i Grønlandske sange og landets helt særegne ”chanting”), som hun har optrådt med såvel overalt i hjemlandet som på besøg i både Island og Danmark. Musikken har undervejs givet Julie bunker af oplevelser – og hun har bl.a. optrådt som opvarmning for så forskellige kunstnere som TV-2, Flemming Jensen og den engelske supergruppe Blur!

Sideløbende med musikken var Julie en meget aktiv skiløber (langrend). Som 14-årig blev hun udtaget til junior-landsholdet, og frem til ´99 har hun repræsenteret sit land ved konkurrencer i Canada, Alaska, Norge, Sverige og Italien. Hun har lavet massevis af både lokalt og nationalt tv som bl.a. studievært (har de seneste to år været vært sammen med Hans Otto Bisgaard på DRs ”Julehilsen Til Grønland”) og har derudover lavet en del modelarbejde. Og så blev det – travlheden til trods – altså også til en studentereksamen, ovenikøbet af en sådan kvalitet at den bragte Julie Berthelsen ind på medicinstudiet i Århus i 1999. Inden Popstars umiddelbart vendte op og ned på planerne, var Julie overbevist om at hun skulle være læge og skulle hjem og virke i Grønland. Hun er i øvrigt stadig fast besluttet på at vende hjem som færdiguddannet læge – det bliver bare lige lidt senere end først planlagt...

Julie debuterer med singlen EVERY LITTLE PART OF ME den 2. december – et helt album følger i februar.

20. november 2002
Aarhus: Nørre Allé 70A 1 - 8000 Aarhus C - tel. 86127722