skandinavian_artister > JÆRV

JÆRV
JÆRV er en duo, hvor personlige, maleriske historier får brændstof af kraftfulde produktioner i spændingsfeltet mellem new wave og electronica. Med dette afsæt går sangerinde Amanda Glindvad og producer Mathias Pedersen Smidt efter at sætte et nyt aftryk i den dansksprogede poptradition, hvilket duoens yderst intense koncerter også bevidner.
Aktuelle koncerter
JÆRV
Ingen aktuelle koncerter
Luk
JÆRV
JÆRV startede i et lille gult baghus i Aarhus i en periode, hvor mange følelser var uden på tøjet. Det var midt i en tid, hvor sangerinde Amanda Glindvad - navnet bag JÆRV - og producer Mathias Pedersen Smidt stod midt i et kærestebrud. Sideløbende med kærestebruddet voksede der en lyst til at lave musik sammen og to af JÆRVs første sange ‘I Staver’ og ‘Skurk’ kom hurtigt til.

JÆRV skriver ørehængende, danskesprogede sange, der taler til og fra hjertet. “Jeg har altid følt mig godt tilpas på steder, hvor der åbentlyst er følelser i spil og det smitter uden tvivl af i min sangskrivning og min optræden live” udtrykker Amanda. Musikken rummer en kendetegnede, særlig dramatik, der forstærkes af Amandas udtryksfulde, indlevende performance live. Sangteksterne bærer præg af en let abstrakt sproglyrik og fortæller dragende, personlige historier. Amanda beskriver selv, hvordan hun oplever, at sangene især “…taler til og forstærker følelsen af ‘positiv’ nostalgi på den måde, hvor man føler sig stærk”.

I september 2016 udgav JÆRV sin energiske single ‘Befri mig’, der er mixet af Carsten Heller, som tidligere har arbejdet med Nephew, Spleen United, The Minds of 99 m.fl. Denne blev efterfulgt af en velbesøgt første headlinerkoncert i oktober. “En flot performance, god lyd i Ideal Bar samt ret så intime omgivelser som gav pote denne aften i VEGA” skrev musikblogger.dk bl.a om koncerten.

Om JÆRVs debut EP ‘Dit Hav’, der udkom i foråret 2016, skrev musikbloggen regnsky.dk "...den bedste og
mest formfuldendte debutudgivelse, jeg har haft fornøjelsen at lytte til, siden Blaue Blume udsendte “Beau &
Lorette” for snart to år siden”. EPen er i starten af 2017 blevet hyldet af Beehype med bl.a. ordene “… one of
the most impressive debut releases ever” i deres oversigt ‘Best Danish Albums of 2016’.

Debuten blev fulgt op af en anmelderrost koncert på Spot Festival i maj 2016.
"Jærv er absolut interessant og har stort potentiale i spændingsfeltet mellem den til tider næsten 80’er-agtige
danske pop og den mere industrielle, kantede electronica" skrev Gaffa om koncerten.

Henover sommeren 2016 har JÆRV med sit band turneret og spillet på bl.a. Trailerpark, Stella Polaris og Smukfest.
Om koncerten på Trailerpark placerede Soundvenue den på deres TOP 3 på festivalens første dag og skrev bl.a. herom: “… krystalklar, dansksproget electropop, der gik lige i fødderne og i det dér mystiske hjørne af hjernen, hvor god popmusik lagrer sig”.

JÆRV arbejder nu intenst med opfølgeren til debut EP'en, der vil se dagens lys i 2017.
Aarhus: Nørre Allé 70A 1 - 8000 Aarhus C - tel. 86127722