skandinavian_artister > Heimatt

Heimatt
Heimatt centrerer sig om den bare 22-årige dansk/norske musiker, Magnus Grilstad, der sammen med nogle af Danmarks mest erfarne indie- og folkmusikere, udgør bandet Heimatt.

I februar 2014 blev Heimatt annonceret til dette års Roskilde Festival som en del af Roskilde Rising og gruppen spiller også til andre festivaller og arrangementer i løbet af foråret og sommeren.

Aktuelle koncerter
Heimatt
Ingen aktuelle koncerter
Luk
Heimatt
Gruppens upbeat folk, storslåede nordiske lyd og melankolske tekster om livet, eventyr og det kolde nord spirer allerede i det danske land efter at de i oktober udsendte en smagsprøve på deres musik, i form af en livesession fra Frederiksberg Have, der gav god genlyd hos diverse musikblogs. I november gæstede gruppen Aalborg, Aarhus, København og Roskilde inden de skrev under på en pladekontrakt med Playground Music, og i januar kom debutsinglen "Winter Noise" der gik direkte nr 1 på world/folk listen på iTunes, og debut EP'en "To The Mountain" gik ligeledes nr 1 på den samme liste, og fik blandt andet stor ros og 4.5/5 fra bl.a Bands Of Tomorrow.

Startskuddet på det musikalske projekt, der nu går under navnet Heimatt, lød i begyndelsen af 2013 da Magnus Grilstad fik tildelt en portion penge fra Statens Kunstråd. I juni blev det endelige band samlet, og sammen med produceren Aske Bode, indspillede de i september deres debut-EP i Pinlig Tavshed / Black Tornado studiet.

EPen ”To The Mountain” udkom d. 17. februar 2014, digitalt og på vinyl.


Aarhus: Nørre Allé 70A 1 - 8000 Aarhus C - tel. 86127722