skandinavian_artister > Dj Static

Dj Static
DJ Static udgav sit første solo album i midten af 2012, som toppede hitlisten den første uge, og er i dag blevet streamet over en million gange. Albummet har fik titlen "Rolig Under Pres", og er udgivet af Playground Music.
Rolig Under Pres fik 6/6 stjerner i Soundvenue og MetroXpress, samt 5/6 stjerner i Politikken og GAFFA. GAFFAs musikanmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr mente, at albummet "bør blive obligatorisk pensum i dansk hiphopundervisning."
Aktuelle koncerter
Dj Static
Ingen aktuelle koncerter
Luk
Dj Static
DJ Static - Fucker rundt alene feat. Tue Track, Peter Sommer og Shaka Loveless


Rolig Under Pres - Teaser


- "Det her er ikke nogen compilation eller opsamlingsplade. Det her er MIT album. Et album jeg har lavet i samarbejde med en række fede musikere og rapper. Vi har arbejdet på disse numre med gensidig respekt og tro på hinandens evner. Ingen forlod lokalet før alle var tilfredse. Jeg glæder mig meget til du skal høre det."

Sådan fortæller DJ, turntable-ekvilibrist, entreprenør, producer og meget mere - Dj Static - med det borgerlige navn Thorbjørn Schwarz om sit seneste album ”Rolig Under Pres”. Et album der går mod tidens EP-format og brager gennem lydmuren med en spilletid på 1 timer og 43 minutter.

- "Jeg ved ikke om den kommercielle verden er klar til denne release og i denne form, men mon ikke der sidder et par stykker derude som finder den ganske forfriskende" fortæller Static.

Han har i en årrække stået bagved og produceret musik til grupper og solister som Majors, Den Gale Pose, De Eneste To, Jonny Hefty & Jøden, Per Vers, Negash Ali samt Static & Nat Ill. Han har været DJ og bagmand for lydkulissen til MC's Fight Night, turneret Europa tyndt med sit DJ set, er tredobbelt Danmarksmester i mix, har også et Europamesterskab i mix og er fem år i træk blevet kåret til årets Urban DJ til DDJA.

Stik modsat den altoverskyggende dansevenlige tyggegummi musik som præger hitlisterne har Static valgt at vende blikket mod hip hoppens fundament - det gode tunge beat og den stærke vokal.

- "Benzinen på denne motor har været lysten til at skabe noget stort og min hunger efter at lave en fodnote i historien. ”Rolig Under Pres” er en stemningsrejse hvor rammerne for hvordan urban musik skal lyder bliver sprængt. Det er ikke baggrundsmusik det her, hver eneste detaljer har betydning."

Det er en usædvanlig række af danske artister (og et par af hans personlige internationale favoritter) Static har samarbejde med på albummet.

- "Alle solister har jeg et personligt forhold til, enten har vi delt scenen, en bajer, en pind eller tidligere lavet musik sammen. Jeg har ikke nogen med på albummet udelukkende fordi de er et stort navn, de er med fordi vi klikker godt kreativt og socialt."

På albummet medvirker navne som Peter Sommer, Tue Track, Shaka Loveless, Yepha, Kaka, Orgi-E (Suspekt), Raske Penge og Per Vers på albummet.

Per Vers fortæller:
- Fra at være en af de mest kompetente beatmakers har han nu opgraderet sig selv til en rigtig producer, der får det bedste frem i solisterne.

TRACKLISTE
1. Here I Am - Intro
2. No Fear (feat. Nat ill)
3. Fat Det (feat. Supajan)
4. Som En Vinder (feat. Danni Toma & Raske Penge)
5. Det Min (feat. Orgi-E & Jooks)
6. Fucker Rundt Alene (feat. Peter Sommer, Shaka Loveless & Tue Track)
7. Bad Shit (feat. Khalern)
8. Vinden Vender (feat. Barbara Moleko & Young)
9. Læg Dig Ned (feat. Yepha & Kaka)
10. Alle Jeres Løgne (feat. Wafande)
11. Alt Ved Det Samme (feat. Per Vers)
12. V.I.P. (feat. Pede B)
13. Big Life (feat. Negash Ali)
14. Succes (feat. Murs)
15. Rewind Me (feat. Ayoe Angelica & Peacefull James)
16. Radio Calm Under Pressure
17. Rolig Under Pres (feat. Cha-D & Joel)
18. Murder (feat. J-Spliff & Shaka Loveless)
19. Chefpikken (feat. Jokeren)
20. Om Bag i Køen (feat. Jøden)
21. Flashy (feat. Magermayn)
22. Ram Gulvet (feat. Joe True)
23. Intet Tilfældigt (feat. Kejser A)
24. Home (feat. Promoe, Maria Timm & Temu)
25. Do It (feat. Blacc El)
26. So Cool (feat. Peacefull James)
27. Keep Spinning
28. Alright (feat. Pharoahe Monch, Nat ill & Temu)

Alle tracks er produceret, arrangeret og komponeret af Dj Static med delvis hjælp fra Temu og det 27 mand store orkester Blood Sweat Drum + Bass.

Da Dj Static spillede albummet, før det overhovedet var udgivet, som afslutningsfest på Arena under årets Roskilde Festival, fulgte følgende 5-stjernede anmeldelser i kølvandet:

- "Dansk hiphops stjerne-dj og gæster lukkede Roskilde med imponerende kæmpeshow….Tilbage er kun at sige tak for i aften og tak for i år – jeg glæder mig til pladen." - GAFFA.

- "I en tid hvor hiphoppen påstås at lide af identitetskrise, og både musikalsk og imagemæssigt flytter sine grænser som aldrig før, er det vigtigt med kunstnere, der husker os alle på dengang, hvor en pladespiller var et instrument, og et keyboard var noget man brugte i popmusik. Sådan en repræsentant er DJ Static, og det fik de mest udholdende festivalgæster at mærke til en Roskilde-finale, der stod i de klassiske hiphop-dyders tegn. Og så alligevel ikke helt, for nogen ordinær hiphop-koncert blev det bestemt ikke. Med et yderst potent bigband og en parade af MC-hjemmedrenge og -piger blev det et storslået show, hvor maestroen Static tog imod, mens gæsterne lod mic'en gå på omgang i et tempo, så man knapt nok havde tid til at dvæle ved sine favoritter." - SOUNDVENUEFå en smagsprøve på sangen ”Fucker rundt!” med gæstevokal fra bl.a. Peter Sommer: http://www.youtube.com/watch?v=xLJET6Uf5xo – om samarbejdet med Dj Static siger Peter Sommer ”Jeg tænker det egentlig ikke som hiphop. Bare hipt as fuck!”.

Hør lidt om albummet her: http://www.youtube.com/watch?v=vKGLwscc8OE
Mens hele verden danser til elektroniske rytmer vælger Dj Static at vende blikket mod Hip Hoppens grundsten.
Nummeret "Chefpikken" med Jokeren i front er første single fra det kommende album "Rolig Under Pres".
"Chefpikken" er et nærværende track som henvender sig til den kerne af lyttere som brænder for musik med nerve og fuck you attitude.

I omkvædet råber Shaka Lovesless "Du Sku Ha Dræbt Mig Sidste År !", et kald ud til alle om at vinden vender og Hip Hoppens gamle skole er tilbage i topform. Der bliver ikke taget højde for dansegulvet, sing-a-long omkvæd eller hjerteskærende pæne melodier. Dette er er stilen og stemningen som vi kender fra grupper som N.W.A, Public Enemy, Epmd og Redman.
Her er en fandenivoldskhed og en kampgejst som vi er mange der har savnet indenfor Hip Hop musikken.

Static står for produktionen, arrangement, indspilningen og scratch.
Static har i en årrække stået bagved grupper og solister som Majors, Den Gale Pose, Jonny Hefty & Jøden Per Vers, Negash Ali & Static & Nat ill.
Han har været dj og bagmand for lydkulissen til Mc's Fight Night, tourneret europa tyndt med sit famøse dj set, vundet 3 danmarksmesterskaber i mix, et europamesterskab og er 5 år i streg blevet kåret som årets Urban Dj til Danish Dj Awards.
Det er en erfaren herre som står overfor sit første solo release.

Static feat. Jokeren - Chefpikken
Aarhus: Nørre Allé 70A 1 - 8000 Aarhus C - tel. 86127722
København: Kronprinsensgade 1, 3 sal - 1114 København K - tel. 70127722