skandinavian_artister > Dalton

Dalton
17 år efter debutalbummet udsendte Dalton i efteråret 2009 albummet 'TYVE TI', med træffere som 'Kun Ganske Lidt', 'Sæt Sejl', 'Rugbrød' og 'Café Den Sidste Chance'. Albummet gik til tops på hitlisterne, og blev det 6. mest solgte album i Danmark i 2009. Bandet drog i foråret 2010 på et sandt triumftog af en landsdækkende tur, hvor samtlige koncerter blev meldt udsolgt flere måneder i forvejen. I sommeren 2010 spillede Dalton efterfølgende en række udvalgte festivals og Open Airs, inden Allan Olsen, Johnny Madsen og Lars Lilholt sidst i august igen takkede af med Dalton for atter at gå hver til sit.
Aktuelle koncerter
Dalton
Ingen aktuelle koncerter
Luk
Dalton
At se en muldvarp flyve, er nogenlunde ligeså utænkeligt som at de tre herrer i Dalton kan skrive, indspille og optræde sammen.
Vedholdende rygter om nyt fra Dalton, har længe floreret. Vi kan hermed bekræfte, at der er noget om snakken. Ikke alene har de skrevet sangene i fællesskab. De har også ved deres gamle producer Billy Cross mellemkomst fået indspillet et dybt charmerende og helt igennem pragtfuldt album.

Dalton består som bekendt af tre af Danmarks i særklasse mest originale sangere / sangskrivere - Allan Olsen, Johnny Madsen og Lars Lilholt. Det er ikke nogen hemmelighed, at deres forsøg på at skabe noget sammen, ofte har slået gnister. På den baggrund er det heller ikke så sært, at der skulle gå hele 17 år, før trioen igen kunne genoptage et frugtbart samarbejde - et makkerskab der ikke har eksisteret siden år 1992, hvor Dalton udgav sit første og hidtil eneste album, efterfulgt af en stor turné.

Men uanset - eller måske på grund af forskellighederne i deres sangskrivning og musikalske udtryk er missionen lykkedes.... Lytter man til det nyeste Dalton album oplever man 13 sange, som på forunderlig vis danner en utrolig smuk helhed.
Albummet fører os tekstmæssigt fra en hyldest til vort daglige rugbrød til en sang om Café den sidste Chance.

Rugbrød nok til alle
Nybagt rugbrød – gør en mand af en dreng
Rugbrød – helst uden kerner
Ingen kapers og sur-strömming til os

Her på Café Den sidste Chance
Lever vi et liv på klods
I en uhørt elegance
Mens vi skaber os


Johnny, Lars og Allan skaber med deres stemmer tilsammen en helt unik og fed klang. Deres sange får en forunderlig magi, når de i fællesskab ”kvækker” på dem som de selv siger.

Albummet udkom i november 2009.

Aarhus: Nørre Allé 70A 1 - 8000 Aarhus C - tel. 86127722